"Vingruma" Ainārs: nav pārlieku lielas jēgas stresot par kalorijām, bet grafiks jāievēro gan!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vingruma klubs

Galvenā atziņa no Vingruma maratona 3.nedēļas – nedrīkst noslinkot nevienu dienu. Nebija gluži tā, ka pirmdien nebija vispār ko darīt, būtu tikai vārtījies pa gultu, un vienīgās kustības būtu līdz ledusskapim. Tomēr dienas plānā ierakstītais “Vingruma kluba” apmeklējums tā arī palika vēlmju līmenī. Tā kā otrdien jau tā garajā darba dienā iespraukties ar sporta zāli bija praktiski neiespējami, atlikušajā nedēļas laikā nācās risināt rēbusu – kā ieplānot nepieciešamos trīs apmeklējumus tā, lai treniņos paveiktu visu trenera uzdoto, bet tajā pašā laikā ar tiem nepārforsētu?

Vienīgais reālais plāns tad nu arī tika izpildīts – trešdien kombinētais treniņš, piektdien no rīta atslodzes velotrenažieris (ja ticam uz tā rakstītajam, tad nepilnā pusstundā pieveikti piecpadsmit kilometri un sadedzinātas vairāk nekā trīssimt kalorijas – diezgan laba atslodze) un sestdienas rītā atkal “darbs ar dzelžiem”, lai tālāk dotos uz Liepāju, baudīt teātri (“Precības” ir ģeniāla izrāde, ne velti aizpērn saņēma visas lielākās “Spēlmaņu nakts” balvas! Noteikti iesaku ikvienam!!!), vēju pilsētas “roķīgo” šarmu un vētru ar kaitotājiem fonā Ziemeļu molā.

Foto: Vingruma klubs

Tā nu programma, protams, tika izpildīta, bet nākotnei noteikti pašam jāpadomā par stingrāku pieturēšanos pie noteiktā treniņu grafika, lai nenāktos saspiest visas fiziskās aktivitātes dažās dienās.

Īpaši tādēļ, ka, pat, ja nav gribējies celties pāris stundas agrāk, lai ietu uz treniņu, pēc tā tiešām ir lieliska sajūta un iegūts tonuss visai darba dienai. Par to pārliecinos atkal un atkal.

Otrā atziņa – nav pārlieku lielas jēgas stresot par kalorijām! Pirmajās nedēļās ir gūts aptuvens priekšstats par to, kas kādos produktos ir labs, ko var ēst droši, bet ko – ar mēru, līdz ar to, iepirkšanās vairs neprasa nejēdzīgi ilgu laiku, pētot sīkās drukas uzrakstus un rēķinot, ko un cik daudz atļauties.

Foto: Vingruma klubs

Arvien biežāk saprotu, ka sāta sajūtu var iegūt arī nepārēdoties, bet, ja pusdienas ir bijušas bagātīgākas, tad to var kompensēt ar “liesākām” vakariņām. Galvenais ir palēnām mainīt savus ikdienas paradumus, lai tie ieietos automātiski.

Uz svariem arī tik bieži vairs nekāpju, oficiālā svēršanās būs šo piektdien, “Vingruma maratona” ceturtās nedēļas beigās, tad arī būs nākamais atskaites punkts mana kuģa uzņemtajam kursam. Pagaidām pašam šķiet, ka izdodas to noturēt.

(27.10.2019.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu