Turcija draud sūtīt atpakaļ sagūstītos džihādistus, kuriem atņemta pilsonība (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcija nosūtīs sagūstītos džihādistus atpakaļ uz to izcelsmes valstīm neatkarīgi no tā, vai viņiem tur atņemta pilsonība, pirmdien paziņojis Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu.

Ministrs sacīja, ka Turcijā aizturēti gandrīz 1200 teroristu grupējuma "Islāma valsts" locekļi un vēl 287 sagūstīti nesenās militārās operācijas laikā Sīrijas ziemeļos.

"Protams, tie, kuri ir mūsu rokās, tiks nosūtīti atpakaļ uz savām valstīm," norādīja Soilu.

"Tomēr pasaule izgudrojusi jaunu metodi. Viņi saka: "Atņemsim viņiem pilsonību (..). Lai viņi tiek tiesāti tur, kur atrodas." Neiespējami, ka mēs akceptēsim šādu uzskatu. (..) Mēs nosūtīsim "Islāma valsts" locekļus atpakaļ uz to valstīm, neatkarīgi, vai viņi tiem atņem pilsonību vai nē," norādīja Soilu.

Taču pagaidām nav skaidrs, vai Turcija reāli varēs to izdarīt.

Rietumu valstis bieži atteikušās uzņemt atpakaļ pilsoņus, kuri devušies uz konflikta zonām, lai pievienotos "Islāma valstij", un atņēmuši šādiem cilvēkiem pilsonību.

Lai gan 1961.gadā pieņemtā Ņujorkas konvencija atzīst par pretlikumīgu atstāt cilvēku bez pavalstniecības, vairākas valstis, tostarp Lielbritānija un Francija nav ratificējušas šo konvenciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu