Dartz Black Stallion jeb tanks Latvijas uzņēmuma gaumē (16)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Dartz Black Stallion
Dartz Black Stallion Foto: DARTZ Grupa

Latvijas uzņēmums DARTZ Grupa, kā birojs gan atrodas Tallinā, nupat prezentējis savu jaunāko veidojumu - Dartz Black Stallion, kurš turklāt radīts kino vajadzībām.

Par filmu, kurā šis auto būs redzams, pagaidām nekas nav zināms. Tomēr skaidrs ir viens - ja DARTZ saka, ka auto būs redzams uz ekrāniem, tad būs, jo uzņēmuma automobiļi jau iepriekš izmantoti kino. Proti, britu komiķa Sašas Barona Koena filmā Diktators.

Tāpat kā visi iepriekšējie Dartz automobiļi, arī Black Stallion vairāk izskatās pēc bruņumašīnas nekā automobiļa, ko paredzēts lietot ikdienā. Lai gan, vadoties no virsbūves proporcijām, var diezgan droši teikt, ka īpašā auto bāze ir Hummer H2, kādu ielās manīts ne mazums.

Dartz Black Stallion
Dartz Black Stallion Foto: DARTZ Grupa

Lai vai kā, no standarta automobiļa virsbūves te nav palicis nekas. Mašīnas jaunais uzvalks gatavots radariem neredzamās militārās tehnikas labākajās tradīcijās. Automobiļa salonā tikmēr izmantoti materiāli, ko nevar nosaukt nekā citādi, kā par ārkārtīgi ekskluzīviem; tā ir dzeloņraju un aligatoru āda. Varētu šķist, ka izvēle ir visnotaļ neparasta, tomēr DARTZ gadījumā šāda izvēle nav pārsteigums, jo eksotiskas ādas, dārgakmeņi un dārgmetāli ir uzņēmuma dienaskārtībā.

Dartz Black Stallion
Dartz Black Stallion Foto: DARTZ Grupa

Vizuāli iespaidīgam auto pienākas kārtīgs dzinējs un šajā gadījumā zem motora pārsega atrodas General Motors koncerna 6,2 litru V8 kompresormotors Hellcat ar 1000 zirgspēkiem. 

Kā vēsta britu The Sun, uzņēmuma dibinātājs un īpašnieks Leonards Jankelovičs izteicies, ka ar laiku DARTZ izlaidīs arī Black Stallion civilās versijas par 300 000 eiro.

Dartz Black Stallion
Dartz Black Stallion Foto: DARTZ Grupa
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu