Asada radiniekiem pieder dzīvokļi Maskavā 40 miljonu dolāru vērtībā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Seši Sīrijas autoritārā prezidenta Bašara al Asada radinieki pēdējo sešu gadu laikā iegādājušies vismaz 20 īpašumus Krievijā, ieskaitot 19 ekskluzīvus dzīvokļus un birojus divos debesskrāpjos, kas atrodas Maskavas darījumu centrā “Moskva-Siti”, vēsta Lielbritānijas laikraksts “Financial Times”, atsaucoties uz  korupcijas novērošanas nevalstiskās organizācijas “Global Witness” veikto pētījumu.

Asada radinieku Maskavas īpašumu kopējā vērtība lēšama vismaz 40 miljonos ASV dolāru.

18 dzīvokļi un biroji atrodas kompleksā “Gorod Stoļic” - to platība svārstās no 102 līdz 233 kvadrātmetriem.

Savukārt debesskrāpī “Federacija” Asada ģimene nopirkusi nekustamo īpašumu kopumā 1243 kvadrātmetru platībā.

Netālu no “Moskva-Siti” atrodas vēl viens trīsistabu dzīvoklis, kas pieder Asada radiniekiem.

Visi šie nekustamie īpašumi Maskavā pieder Asada brālēniem un viņu ģimenēm. Šie brālēni ir pakļauti starptautiskajām sankcijām.

13 nekustamā īpašuma objekti Maskavā 22,3 miljonu dolāru vērtībā pieder Asada Brālēnam Hafizam Mahlufam un ar viņu saistītiem Krievijā reģistrētiem uzņēmumiem.

Kā norāda “Global Witness”, īpašumu iegādei Mahlufs un viņa kompānijas izmantojušas sarežģītu kreditēšanas shēmu, kas raksturīga naudas atmazgāšanā.

Foto: Reuters/ScanPix

Kā “Financial Times” norādījis bijušais Krievijas vēstnieks Saūda Arābijā Andrejs Baklanovs, Asada līdzgaitnieki nekustamo īpašumu Maskavā pērk tāpēc, ka Rietumos pret viņiem noteiktas sankcijas.

“Ļoti iespējams, ka Sīrijas elite investē naudu valstīs, par kurām viņi ir droši, ka tur ar viņiem nekas nenotiks,” piebilsts Baklanovs.

Mahlufu ģimene tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajiem Sīrijas klaniem. Pirms 2011.gada šī ģimene kontrolēja pat 60% Sīrijas ekonomikas.

Asada brālēns Rami Mahlufs, kura sievai pieder dzīvoklis Maskavā, tiek uzskatīts par Sīrijas bagātāko uzņēmēju un “Asada ģimenes baņķieri”.

Attiecības starp Asadu un Mahlufu dzimtām gan pēdējo gadu laikā kļuvušas saspringtākas, norāda “Financial Times”.

Tikmēr Kremlis atteicies komentēt jautājumu pat Asada radiniekiem piederošajiem nekustamajiem īpašumiem Maskavā, ziņo Krievijas medijs RBK.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstījis, ka Krievijā pastāv brīvais tirgus, tāpēc arī ārzemniekiem ir tiesības iegādāties nekustamos īpašumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu