Polijas prezidents jaunās valdības veidošanu uztic līdzšinējam premjeram Moraveckim

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas prezidents Andžejs Duda ceturtdien oficiāli jaunās valdības veidošanu uzticēja līdzšinējam premjerministram Mateušam Moraveckim.

Ceremonijas laikā Moraveckis solīja arī turpmāk koncentrēties uz dzīves līmeņa uzlabošanu Polijā.

"Nākamie četri gadi būs attīstības lēciens. Tie parādīs Polijas iedzīvotājiem, ka kārotais Eiropas dzīves līmenis ir tuvāk," teica Polijas premjers.

Moraveckim tagad ir jāiesniedz apstiprināšanai prezidentam savas jaunās valdības sastāvs.

Pēc tam premjeram divu nedēļu laikā būs jāiztur uzticības balsojums parlamenta apakšpalātā Seimā, kur viņa sociāli konservatīvajai partija "Likums un taisnīgums" (PiS) ir pārliecinošs vairākums.

Gaidāms, ka balsojums Seimā un Moravecka runa par politikas virzību nākamajā amata termiņā notiks otrdien, paziņoja Polijas valdības preses pārstāvis Pjotrs Millers.

Pagājušajā nedēļā Moraveckis jaunās valdības prioritātes izklāstīja kopīgā preses konferencē ar PiS līderi Jaroslavu Kačiņski.

Jaunā valdība lielā mērā būs līdzšinējās turpinājums, lai gan ir gaidāmas vairākas izmaiņas, piemēram, tiks veidota atsevišķa ministrija atjaunojamās enerģijas attīstīšanai un cīņai pret klimata pārmaiņām, kā arī tiks atjaunota ministrija, kas atbildīga par valsts kontrolēto uzņēmumu pārraudzību.

Oktobrī notikušajās Polijas parlamenta vēlēšanās PiS guva pārliecinošu uzvaru, izcīnot gandrīz 44% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu