"Airbnb" kļūst par olimpisko spēļu vadošo partneri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Airbnb. Ilustratīvs attēls
Airbnb. Ilustratīvs attēls Foto: JOEL SAGET / AFP

Koplietošanas platforma "Airbnb" un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien panākušas vienošanos uz astoņiem gadiem, tādējādi kompānijai kļūstot par olimpisko spēļu vadošo partneri.

"Airbnb" solīja olimpiskajās spēlēs dalībniekus nodrošināt ar drošām naktsmājām, kas arī pēc četrgades notikuma kalpos savam mērķim. Kompānijas līdzdibinātājs Džo Gebija Londonā notikušajā preses konferencē atklāja, ka "Airbnb" arī plāno uzlabot lietotāju autentificēšanās procedūru, lai novērstu traģiskus atgadījumus.

Neviena no pusēm neatklāja finansiālos nosacījumus, taču netika slēpts, ka "Airbnb" nu jau kļuvis par vienu no vadošajiem partneriem, tāpat kā kompānijas "Visa" un "Coca Cola".

Tikmēr SOK prezidents Tomas Bahs pauda pārliecību, ka šī sadarbība palīdzēs olimpiskajām spēlēm iesoļot digitālajā laikmetā. "Kompānija nodrošinās nakts mītnes, kas samazinās izmaksas olimpisko spēļu rīkotājiem un akciju turētājiem."

"Šāds solis mazinās nepieciešamību būvēt jaunas ēkas," norādīja Bahs.

"Airbnb" lēsa, ka nākotnē kompānijas pakalpojumus izmantos vēl vairāki simti tūkstoši personu. Sadarbība paredzēta līdz 2028.gadam, kas nozīmē, ka partnerattiecības sāksies jau ar nākamā gada Tokijas Olimpiādi un turpināsies arī 2022.gada Pekinas Olimpiādē, 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, kā arī 2026.gada Milānas un Kortīnas d'Ampeco un 2028.gada Losandželosas četrgades notikumos.

""Airbnb" un SOK ir apņēmušās uzstādīt jaunus rekordus, dodot gultas vietas olimpisko spēļu apmeklētājiem un dalībniekiem," norādīja Gebija, kurš bija pārliecināts, ka šī sadarbība atstās pozitīvu ietekmi uz atlētiem un rīkotājvalstīm.

Vienošanās tika panākta īsi pēc tam, kad kompānija publiski paziņoja par nodomu pārbaudīt visus savus lietotājus un viņu sniegto informāciju. Šāds solis pamatots ar pagājušajā nedēļā Kalifornijā notikušo apšaudi, kādā no mājām, kas tika izīrēta ar "Airbnb" starpniecību.

Kompānija tika dibināta 2008.gadā, bet jau nākamgad tā plāno ieiet akciju tirgū, cerot, ka tai veiksies labāk nekā citām līdzīgas nišas organizācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu