Bolīvija sūdzas Meksikai par aizbēgušā Moralesa aktivitātēm

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Evo Moraless
Evo Moraless Foto: EPA/Scanpix

Bolīvijas Ārlietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka tā iesniegusi oficiālu protestu Meksikas valdībai, jo tā ļāvusi bijušajam Bolīvijas prezidentam Evo Moralesam no savas patvēruma zemes "kūdīt uz vardarbību".

Kā skaidroja ministrija, sociālajos medijos izplatītajā video "redzamas Evo Moralesa veiktās sazvērestības aktivitātes".

"Evo Moralesa izpausmes un darbi ir pretrunā politiskā bēgļa statusam," teikts ministrijas paziņojumā.

Moraless 10.novembrī atkāpās no prezidenta amata un aizbēga uz Meksiku, kad bija zaudējis drošības spēku atbalstu pēc trīs nedēļas ilgiem protestiem pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem viņš esot uzvarējis jau pirmajā kārtā.

Moralesa atbalstītāji turpināja protestus pēc tam, kad varu pārņēma Senāta viceprezidente un opozīcijas politiķe Žanīne Anjesa, protestētājiem pieprasot, lai Moraless tiek atjaunots amatā.

Moralesa atbalstītāju un drošības struktūru sadursmēs dzīvību zaudējuši vismaz 30 cilvēki.

Bolīvijas Ārlietu ministrija paziņojumā skaidroja, ka minētajā video Moraless "no Meksikas kūdīja uz vardarbību, un tas grauj konstitucionālās valdības stabilitāti, sociālo mieru un Bolīvijas tautas cilvēktiesības".

Iekšlietu ministrs Arturo Muriljo iepriekš apsūdzēja Moralesu, ka viņš kūdījis uz vardarbību un mudinājis atbalstītājus apturēt pārtikas piegādes uz pilsētām.

Moraless noliedz, ka viņš stāvētu aiz protestiem.

Muriljo trešdien telekanālam "CNN Espanol" sacīja, ka saistībā ar video tiks uzsākta izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu