Veselības eksperti iesaka uzturā nelietot romiešu salātus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Romiešu salāti
Romiešu salāti Foto: AP/Scanpix

Ja romiešu salāti ir neatņemama tavas ēdienkartes sastāvdaļa, tad Amerikas veselības ekspertu paziņojums tev nepatiks, proti, viņi amerikāņiem iesaka izvairīties no dažu veidu romiešu salātu lietošanas uzturā.

Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs brīdināja ASV iedzīvotājus izvairīties tieši no Salinasas apgabalā Kalifornijā audzētajiem romiešu salātiem.

Romiešu salāti, kas audzēti šajā reģionā, ir saistīti ar E. coli baktēriju, ar ko inficēti jau 40 cilvēki 16 ASV štatos. 28 no šiem cilvēkiem ir nogādāti slimnīcā, bet pieciem no tiem ir izveidojies hemolītiski urēmiskais sindroms, kas ir ļoti smags nieru stāvoklis. Mirušo pagaidām nav.

Lielākajai daļai romiešu salātu veikalos uz iepakojuma ir norādīta to audzēšanas vieta, tāpēc, ja cilvēks redz, ka produkts audzēts Salinas apgabalā, tad ēst to nevajadzētu. Savukārt, ja produkta audzēšanas vieta nav norādīta, tad drošības labad arī izvēlēties citu produktu.

ASV Lauksaimniecības departaments nesen atsauca vairāk nekā 34 tūkstošus tonnu produktu, kas satur kompānijas “Missa Bay” ražotos romiešu salātus. Atsaukums ir balstīts uz bažām par to, ka šie salāti ir inficēti ar E. coli baktēriju.

Pēdējo dažu gadu laikā ASV veselības eksperti ir vairākas reizes brīdinājuši cilvēkus par inficētiem romiešu salātiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu