Smiltenes vidusskolas ēdinātājs: Ievērojām dezinfekcijas un higiēnas pasākumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

 Smiltenes vidusskolas ēdinātājs, uzņēmums "Draugs-SD" ir ievērojis visus nepieciešamos dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumus bērnu ēdināšanā, uzskata "Draugs-SD" īpašniece Aiva Grēna.

"Ēdinām bērnus jau 26 gadus un mūsu praksē nekad šāds gadījums [bērnu masveida saslimšana] nav bijis," aģentūrai LETA sacīja Grēna, uzsverot, ka "Draugs-SD" darbinieki arī šoreiz ievērojuši personīgās higiēnas prasības, kā arī veikuši tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumus.

Grēna skaidroja, ka "Draugs-SD" nav daļa no Smiltenes vidusskolas, bet gan privāta kompānija, kas atrodas atsevišķā ēkā un apkalpo skolu un baro bērnudārzu. Viņa informēja, ka bērnudārza darbinieki paši ierodas "Draugs-SD" pēc kompānijas sagatavotā ēdiena, ko pēcāk pasniegt audzēkņiem, tāpēc Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) būtu bijis jāpārbauda, vai arī šajā posmā ievērotas visas nepieciešamās higiēnas un dezinfekcijas prasības. 

"Mums ar dezinfekciju viss ir kārtībā, mums ir sava paškontroles sistēma, kurā ir atrunāti visi dezinfekcijas pasākumi," sacīja Grēna.

Tikmēr, pēc viņas teiktā, higiēnas prasību ievērošana bērnudārzā pirms saslimšanas ar norovīrusu nav tikusi pārbaudīta. 

"PVD nāk pārbaudīt mūs, bet neiet pārbaudīt bērnudārza grupiņu, kas nāk pati ar saviem traukiem pie mums, mazgā šķīvjus, pati tos glabā, dezinficē. PVD uzraudzībā viņi nav bijuši visu šo laiku," sacīja uzņēmuma īpašniece.

Viņa atturējās apgalvot, ka bērnudārzā bijusi nolaidība higiēnas prasību ievērošanā - tas esot jāvērtē kompetentajām iestādēm, bet pārmetumiem "Draugs-SD" par problēmām ar higiēnas prasību, tostarp tīrīšanas un dezinfekcijas prasību, ievērošanu viņa nepiekrīt.

Taujāta, vai pēc notikušā bērnu masveida saslimšanas gadījuma Smiltenes vidusskolā "Draugs-SD" plāno kaut ko mainīt savā līdzšinējā praksē, lai preventīvi izvairītos no saslimšanas gadījumiem nākotnē, Grēna atbildēja apstiprinoši. 

"Strādāsim pie tā, sekosim līdzi katram darbiniekam, vēlreiz novadīsim instruktāžu, kā strādāt un barot bērnus, atgādināsim personīgās higiēnas prasības," viņa sacīja.

PVD aģentūrai LETA vēlreiz apstiprināja, ka dienests ir veicis pārbaudi uzņēmumā, kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumus abu izglītības iestāžu - skolas un bērnudārza audzēkņiem. "Draugs-SD" darbībā konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi. Nomazgājumi, kuros konstatētas zarnu nūjiņas, ņemti uzņēmuma virtuvē - no katliem, kuros tiek gatavots ēdiens, kā arī no termosa, kurā ēdiens tiek piegādāts pirmsskolas izglītības iestādei.

Komentējot to, vai "Draugs-SD" atrodas vienā ēkā ar vidusskolas ēdnīcu jeb atsevišķā ēkā vidusskolas teritorijā, PVD norādīja, ka Smiltenes vidusskola un ēdināšanas uzņēmums atrodas divās blakus esošās, ar gaiteni savstarpēji savienotās ēkās. Ēkā, kurā atrodas ēdināšanas uzņēmuma virtuve, tiek gatavots ēdiens gan vidusskolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem.

Smiltenes vidusskolas direktores vietniece Inese Raiskuma aģentūrai LETA stāstīja, ka šodien skolā ir atgriezušies teju visi bērni, kuri aizpagājušās nedēļas beigās saslima ar norovīrusu. 

"1.-4.klašu skolēnu grupā šodien vēl nav atgriezušies trīs bērni, kuriem ir jāapmeklē ģimenes ārsts, kurš apliecinās, ka bērns ir pilnībā izveseļojies. Līdzīga situācija ir arī bērnudārza grupā, kur dažiem bērniem vēl nepieciešamas ģimenes ārsta izziņa," piebilda Raiskuma. 

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) saņemtajiem laboratoriskās pārbaudes rezultātiem Smiltenes vidusskolā pirms nedēļas 61 bērna masveida saslimšanu ar akūtu zarnu infekciju izraisīja norovīrusa izplatība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu