Novembrī turpinājis samazināties partijas "Saskaņa" reitings (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" logo.
Partijas "Saskaņa" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Novembrī turpināja samazināties partijas "Saskaņa" reitings un tas ir sasniedzis šogad zemāko rādītāju, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Neraugoties uz to, ka atbalsts "Saskaņai" turpina samazināties, šis politiskais spēks aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos novembrī, par "Saskaņu" būtu gatavi balsot 11,2% vēlētāju, kas ir par 1,7 procentpunktiem mazāk nekā oktobrī.

Pēc "Saskaņas" seko nacionālā apvienība "Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK" par kuru novembrī būtu gatavi balsot 8,8% vēlētāju. Tas ir par 1,5 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī.

Zaļo un zemnieku savienībai atbalstu pauduši 7,5% aptaujāto, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" novembrī atbalstu pauduši 6,5% aptaujāto vēlētāju - tik pat, cik oktobrī.

Tālāk seko "Attīstībai Par" ar 5,6% atbalstu, kas ir 0,4 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Jaunajai konservatīvajai partijai atbalstu pauduši 5,4%, kas ir par 1,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Savukārt partiju "KPV LV", kuras reitings jau ilgstoši bijis krietni zem 5% atzīmes, novembrī bija gatavi atbalstīt 3% aptaujāto vēlētāju, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī.

Latvijas Reģionu apvienību novembrī būtu gatavi atbalstīt 2,8% vēlētāju, kar ir par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī, bet Latvijas Krievu savienību - 2%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā oktobrī. Partijai "Progresīvie" atbalstu novembrī pauduši 2,1% aptaujāto, kas ir par 0,7 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Kā allaž, liels ir arī neizlēmušo skaits - 19,5% norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 25,4% norādījuši, ka nezina, par ko balsotu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu