Vai panikai ir iemesls? Slavenības, kuru mājās ir izbūvētas panikas istabas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: Ekrānuzņēmums no filmas "Panikas istaba"

Panikas istabu vēsture ir meklējama Senajā Ēģiptē - tur piramīdās tika iebūvētas slepenas telpas, kurās no garnadžiem slēpa faronu dārgumus. Mūsdienās panikas istabās slēpj kaut ko dārgāku - cilvēku dzīvību. Tomēr panikas istabas ir luksusa pasākums, kas pasargās bagātos un slavenos - ne velti šādas telpas savos mājokļos ir izbūvējušas daudzas ārzemju zvaigznes, vēsta portāls "Postimees". 

Panikas istabas īpašu nozīmi ieguva laikā, kad pasaulē valdīja kari - gan Pirmais, gan Otrais pasaules karš. Slēpņi un kambari bija paredzēti lielpilsētu iedzīvotājiem, kur paslēpties bombaredēšanas gadījumos, bet Aukstā kara laikā ASV un PSRS pilsētās bija vietas, kur patverties atombumbas sprādziena brīdī. 

Slēpnis Baltimorā, ASV. Šāda tipa istabas bija aktuālas 60. gados - tās aprīkoja ar dzeramo ūdeni, autonomu elektroģeneratoru, ērtībām un pārtiku. 
Slēpnis Baltimorā, ASV. Šāda tipa istabas bija aktuālas 60. gados - tās aprīkoja ar dzeramo ūdeni, autonomu elektroģeneratoru, ērtībām un pārtiku. Foto: Wikimedia Commons

Mūsdienās panikas telpas ir pamatoti pieprasītas tādās pasaules vietās, kuras bieži vien satricina postošas vētras, tornado, zemestrīces vai arī šajās vietās raksturīgs augsts noziedzības līmenis. Patlaban vairāki drošības uzņēmumi izstrādā augstas klases panikas istabas, kas ir aprīkotas ar saziņas iekārtām, kas automātiski izsauks policiju vai ātro palīdzību, nodrošinās ērtības un absolūti sirdsmieru, kamēr mājās plosās teroristi. Šā iemesla dēļ daudzas Holivudas zvaigznes ir izvēlējušās mājās izbūvēt nocietinājumus.  

Raksta turpinājums
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu