"Melnā piektdiena" Vācijas "Amazon": Darbinieki pieteikuši streiku (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" darbinieki Vācijā "melnajā piektdienā" pieteikuši streiku, pieprasot atalgojuma paaugstināšanu un labākus darba apstākļus.

Darbinieki plāno streikot līdz otrdienas rītam, aptverot arī "Kiber pirmdienas" izpārdošanu.

Streiku organizē sabiedriskā sektora darbinieku arodbiedrība "Verdi", kuras preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka vairāki simti "Amazon" darbinieku streiko loģistikas centros Vernē, Reinbergā, Leipcigā, Grābenē, Koblencā un Bādhersfeldā.

"Verdi" pieprasa kolektīvos darba līgumus, lai nodrošinātu izdzīvošanai pietiekamu atalgojumu un labus, veselīgus darba apstākļus.

Arodbiedrība pārmeta "Amazon" pamattiesību liegšanu saviem darbiniekiem un nodarbināšanu pastiprināta spiediena apstākļos.

"Rezultātā daudzi darbinieki kļūst slimi," norādīja "Verdi".

 "Amazon" noliedz, ka streikam būtu liela ietekme uz kompānijas darbību, un apgalvo, ka sūtījumi tiks nogādāti laikā.

"Amazon" strīds ar arodbiedrībām Vācijā turpinās jau ilgi. Kopš 2013.gada bieži ir notikuši loģistikas darbinieku streiki, pieprasot labākus atalgojuma nosacījumus un darba apstākļus.

"Amazon" ilgstoši noraidījusi tās virzienā vērstos pārmetumus, apgalvojot, ka ir viens no labākajiem darba devējiem loģistikas nozarē.

Kompānijai ir 13 000 darbinieku 13 loģistikas centros Vācijā un vairums no tiem šodien strādās pēc plānotā grafika, paziņoja "Amazon".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu