Krievijas premjera sievas $50 miljonu vērtā lidmašīna (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva sieva Svetlana izmanto privāto lidmašīnu “Bombardier Global Express 5000”, kas maksā aptuveni 50 miljonus ASV dolāru. Lidmašīna Medvedeva sievas rīcībā nonākusi līdzīgā veidā, kā lidmašīnu savai mīļākajai “izkārtojis” Krievijas valstij piederošās bankas VTB ilggadējais vadītājs Andrejs Kostins, secināts Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda jaunākajā izmeklēšanā.

Lidmašīna “Bombardier Global Express 5000” ar borta numuru “M-SKSM” vispirms piederēja VTB meitas uzņēmumam “VTB Lizing”, kas to vēlāk pārdeva Belizā reģistrētai ārzonas kompānijai “IF Company Limited”.

Šai kompānijai oficiāli pieder arī lidmašīna “Bombardier Global 6000”, kuru regulāri izmanto Kostina draudzene Nailija Askere-Zade.

Fonda paziņojumā norādīts, ka valstij piederošas bankas vadītājs “sagādāt” lidmašīnu savas draudzenes vajadzībām, neradot nekādus tiesībsargājošo institūciju jautājumus, var vienīgi gadījumā, ja šādā pašā veidā viņš izkārto lidmašīnas arī citām – daudz svarīgākām personām.

Korupcijas apkarošanas fonda darbinieki vietnē “Planefinder” izsekoja visiem lidmašīnas “M-SKSM” lidojumiem pēdējo četru gadu laikā un salīdzināja šo informāciju ar mediju ziņām par prominentām Krievijas personām, kas atradušās tajās pašās vietās, kur attiecīgā lidmašīna.

Visos gadījumos šī persona izrādījās Krievijas valdības vadītāja sieva Svetlana.

“Premjerministra sievai nepienākas personīgā lidmašīna. Medvedeva ģimene drīkst ceļot un atpūsties tikai par saviem līdzekļiem. Jebkādu citu scenāriju gadījumā tā ir valsts budžeta līdzekļu piesavināšanās vai arī kukuļi no oligarhiem. Savas sievas ceļojumus var apmaksāt tikai pats Medvedevs, jo Svetlana pati nestrādā un oficiālu ienākumu viņai nav,” teikts Korupcijas apkarošanas fonda paziņojumā.

Fonda eksperti norāda, ka šādas lidmašīnas izmantošana ir ļoti dārga – tās uzturēšana maksā aptuveni 10 000 dolāru par vienu lidojuma stundu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu