ASV izpilda nāvessodu elektriskajā krēslā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ceturtdien Tenesī štatā izpildīts nāvessods Lī Holam, kurš notiesāts par savas bijušās draudzenes slepkavību pirms gandrīz 30 gadiem, vēsta raidorganizācija CNN.

53 gadus vecajam Holam tika dota izvēle, kādā veidā izpildīt viņam piespriesto nāvessodu - ar nāvējošu injekciju vai arī elektriskajā krēslā. Viņš izvēlējās otro.

Hols par mirušu tika pasludināts ceturtdien plkst.19.26 - apmēram astoņas minūtes pēc pirmā strāvas trieciena. Tam ar 20 sekunžu intervālu sekoja otrs 1750 voltu trieciens.

Tenesī štatā pēdējo 12 mēnešu laikā nāvessods elektriskajā krēslā izpildīts četras reizes.

Hola noslepkavotās Treisijas Krozjeras māsa Steisija Vūtena žurnālistiem sacīja, ka viņas ģimene esot šo brīdi gaidījusi 28 gadus. "Tagad mūsu ģimene beidzot var dzīvot mierā, taču vienlaikus kāda cita ģimene iet cauri ellei," teica Vūtena. "Cerams, ka šī briesmoņa dzīves izbeigšana nesīs mieru ikvienam, kam šos 28 gadus nācies ciest manas skaistās māsas zaudējuma dēļ. Mēs cīnījāmies tevis dēļ, Treisij, un šodien mēs uzvarējām."

Krozjera pameta Holu 1991.gadā, jo viņš attiecībās bija kļuvis vardarbīgs. Vēlāk Hols Krozjeras automašīnā iemeta benzīna kannu, kuras atvērumā bija iebāzta aizdedzināta papīra salvete. Lai arī visu sievietes ķermeni klāja smagi apdegumi, Krozjera bija pie samaņas un spēja sarunāties ar mediķiem. Viņa nomira nākamajā dienā.

Tenesī nāvessodi galvenokārt tiek veikti ar nāvējošu injekciju. Taču pirms 1999.gada notiesātie tās vietā var izvēlēties nāvessodu elektriskajā krēslā.

Hols neārstētas glaukomas dēļ bija kļuvis gandrīz akls. Viņa nāvessods izpelnījās nopēlumu, jo zināms tikai viens gadījums, kad nāvessods veikts aklam ieslodzītajam. Tas notika Kalifornijas štatā 2006.gadā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu