Janvārī apvienos Talsu pasta nodaļas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas pasts" logo.
VAS "Latvijas pasts" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

zvērtējot pasta pakalpojumu izmantošanas tendences un pasta nodaļu skaitu Talsu pilsētas teritorijā, no 2020.gada 6.janvāra abas Talsu pasta nodaļa tiks apvienotas, informēja "Latvijas pasts". 

Talsu 3.pasta nodaļas funkcijas pārņems 1.pasta nodaļa Lielajā ielā 20.

Apvienošanās veiksmīgai nodrošināšanai 3.janvārī Talsu 3.pasta nodaļa strādās līdz plkst.14. Sūtījumu saņemšanai šīs teritorijas klienti var izmantot arī tuvumā esošo "Circle K" degvielas uzpildes staciju Jaunratniekos.

Uzlabojot klientu ērtības, no 6.janvāra plānots pagarināt Talsu 1.pasta nodaļas darbalaiku, tādējādi nodrošinot sūtījumu ērtu saņemšanu strādājošajiem klientiem. Talsu 1.pasta nodaļa strādās pirmdienās no plkst.8 līdz 18.30, otrdienās no plkst.7.30 līdz 18, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst.8 līdz 18, savukārt sestdienās no plkst.9 līdz 13. 

"Latvijas pasts" norāda, ka Talsu 3.pasta nodaļa šobrīd strādā nepilnu darbdienu, līdz plkst.15.30, un sestdienās ir slēgta, arī tāpēc pakalpojumu racionalizācijai pieņemts lēmums par nodaļu apvienošanu.

Klientu apkalpošana katru darba dienu Talsu 1.pasta nodaļā pastāvīgi tiks nodrošināta trīs ar kases sistēmām aprīkotās darbavietās. 

Talsu 1.pasta nodaļa ir aprīkota ar klientu plūsmas vadības sistēmu "In-Out", kas regulē klientu kustību uz vietas nodaļā un nodrošina iespēju pakalpojumiem pieteikties attālināti ar mobilās lietotnes starpniecību. Kad klients attālināti pieteicies pasta pakalpojumam un izņēmis savu kārtas numuru, iespējams redzēt ne tikai konkrēto numuru, bet arī pirms klienta šo pakalpojumu gaidošo numuru skaitu, rindas virzību un prognozi par aptuveno gaidīšanas laiku. 

Nepieciešamos pasta pakalpojumus Talsu iedzīvotāji var saņemt arī tieši savā dzīvesvietā pie pastnieka, ja ir grūtības nokļūt uz pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Pastnieks klienta dzīvesvietā nodrošina naudas pārvedumu un pensijas saņemšanu, komunālo un citu rēķinu apmaksu, pastmarku un aplokšņu iegādi, pastkaršu un vēstuļu nosūtīšanu, preses izdevumu abonēšanu, sūtījumu piegādes pieteikšanu mājās u.c.

Pasta pakalpojumu sniegšanas vietu skaitu un izvietojumu Talsu pilsētā nosaka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums "Par universālā pasta pakalpojuma saistībām", kas paredz, ka "Latvijas pastam" Talsu pilsētā jānodrošina viena nepārvietojama pasta pakalpojumu sniegšanas vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu