Politiķu un amatpersonu spārnotie izteicieni (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA, TVNET kolāža

Vēl viens gads uz politiskās skatuves aizvadīts. Politiķi un amatpersonas daudz jo daudz uzstājušies, runājuši, diskutējuši, strīdējušies un laiku pa laikam viens otram veltījuši arī kādu spilgtāku izteicienu. Portāls TVNET apkopojis dažus no krāšņākajiem izteikumiem, kas šogad izskanējuši gan Saeimas sēdēs, gan intervijās. 

“Sievieti vajag mīlēt tā, ka nu… bezprātīgi! Kaislīgi! Bet nedrīkst mīlēt varu. Varu mīlēt  – tas nav pareizi!”

Foto: Paula Čurkste/LETA

Šis politiķa Artusa Kaimiņa izteikums tika veltīts viņa kādreizējam cīņubiedram Aldim Gobzemam brīdī, kad Saeimā norisinājās asas diskusijas par Krišjāņa Kariņa veidotās valdības apstiprināšanu. Šī bija arī pirmā reize, kad publiski spilgtāk uzvirmoja kādreiz tik vienotā tandēma nesaskaņas. Atgādinām, ka par Kariņa valdību nobalsoja 61 deputāts, viņu vidū arī Artuss Kaimiņš, bet pret bija 39 deputāti, tostarp Aldis Gobzems. 

“KPV nebūs cērpama aita!”

Foto: Evija Trifanova/LETA

"Politiskais spēks “KPV LV” nebūs cērpama aita, kas piekritīs jebkam, lai tikai būtu valdībā", intervijā 4. janvārī LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica "KPV LV" pārstāvis Aldis Gobzems. Nu gan partija KPV LV atgādina krietni saplaisājušu austeri – no partijas izslēgts augstāk minētais Gobzems, bet brīvprātīgi izstājušies vairāki no šā politiskā spēka saraksta Saeimā ievēlētie deputāti, tostarp kādreizējā līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa. 

“Jūs man sakāt, ka es esmu kaza, bet es saku, ka nē.”

Tā labklājības ministre Ramona Petraviča februāra izskaņā raidījumam “Panorāma” skaidroja savu viedokli par iespējamām aplokšņu algām viņas vīram piederošajā SIA.

Atgādinām, ka Petravičas vīram piederošā uzņēmuma SIA "Monēta" bijušais darbinieks Dainis Prātiņš paudis, ka viņam maksāta aplokšņu alga. Jāpiemetina, ka Valsts ieņēmumu dienests konstatējis pārkāpumus šajā uzņēmumā.

“Tautas ticējumi – ieraudzīt monētu, ieraudzīt stārķi, ieraudzīt saullēktu – dažādās kombinācijās man paziņoja par to, ka jau es esmu apstiprināts.”

Foto: Zane Bitere/LETA

Lai šis raksts nepārvērstos par KPV LV politiķu prātulu apkopojumu, atsauksim atmiņā Eināru Gielu, biznesa konsultantu, kas tika martā tika izraudzīts Latvijas Televīzijas vadītāja amatam. Giels paudis, ka izvēle par labu viņa apstiprināšanai nav bijusi pārsteigums, jo par to viņam ziņojuši “dažādi signāli”. Pavisam drīz, 8. aprīlī, Giels atteicās no amata Latvijas Televīzijas valdē.

“Ar diagnozi man viss kārtībā, Čakšas kundze var apstiprināt!”

Bijušais premjers Māris Kučinskis 
Bijušais premjers Māris Kučinskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā uz sava kolēģa Jāņa Bordāna izteikumiem kādā no Saeimas sēdēm janvārī atbildējis bijušais premjers Māris Kučinskis. Bordāns bija norūpējies par zināmām pretrunām Kučinska teiktajā saistībā ar OIK, taču Kučinskis metās mierināt Bordānu, apstiprinot, ka “ar viņa diagnozi viss ir kārtībā”, kā liecinieci piesaucot bijušo veselības ministri Andu Čakšu. 

Šajā pašā skaidrojumā Kučinskis bilda, ka reizēm Brīvības bulvārī jūtas kā lidostā iestrēdzis – “ne uz šejieni kārtīgi atnākt, ne atpakaļ iet un sākt strādāt”. 

“Vēstuļu rakstīšana – tā ir sena un neatņemama mūsu tautas tradīcija!”

Foto: Paula Čurkste/LETA

Tik apcerīgi janvārī izteicies deputāts Aleksandrs Kiršteins no Nacionālās apvienības, diskutējot par tieslietu ministra Jāņa Bordāna izsūtītajām vēstulēm ārvalstu vēstniecībām.

Kā vēstīts, vēstniecībām nosūtītajā vēstulē Bordāns skaidrojis Juraša valsts noslēpuma izpaušanas lietas detaļas un norādījis, ka pieprasījums izdot deputātu sekojis pēc tam, kad JKP savā priekšvēlēšanu kampaņā kritizēja ģenerālprokurora darbu un pieprasīja viņa atkāpšanos no amata. 

“Kāpēc tu aiznesi kartonu? Kleptomāns!

Foto: Zane Bitere/LETA

Šī citāta autors gan nav noskaidrots, jo tas Saeimas sēdes stenogrammā ierakstīts kā starpsauciens. Runa ir par nočiepto kartona Juri Jurašu, kas 3. aprīļa sēdē tika uz brīdi nočiepts. Neoficiāla informācija liecina, ka pie tā vainojams deputāts Aldis Gobzems.

Lai atgūtu kartona Jurašu, deputātei Jutai Strīķei nācās kāpt tribīnē un piedraudēt ar Krimināllikuma 180. pantu.

Jāatgādina, ka Juris Jurašs ticis izdots kriminālvajāšanai un viņš nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs.

"Ja galvā čivina Rīgas zvirbuļi, tad jārunā ar speciālistiem."

Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējis smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga izteikumus saistībā ar ASV paziņojumu par Lemberga iekļaušanu tā sauktajā Magņitska sarakstā.

Ventspils mērs preses konferencē paziņojis, ka viņam jau iepriekš "Rīgas zvirbuļi" esot pačukstējuši, ka šāds ASV lēmums tiek gatavots un to esot kārtojuši divi Latvijas valdības pārstāvji - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Mirkļbirka #EsEsmuNeviens

Foto: Evija Trifanova/LETA

Novembra izskaņā “de facto” vēstīja, ka Nacionālās apvienības birojā 2015. gada pavasarī viesojies Lielbritānijas neonacistu organizācijas “National Action” dibinātājs Bendžamins Reimonds.

Vaicājot Nacionālās apvienības komentāru par notikušo, Raivis Dzintars žurnālistei sacīja: “Jūs pašlaik runājat par jautājumu, kas nav aktuāls nevienam citam cilvēkam un nekādā veidā neietekmē politikas procesus. Jums vajadzīgs sižets par neko."

Šāds vispārinājums ne pa jokam sadusmoja vairākus mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājus, kas pat izveidoja mikļbirku #EsEsmuNeviens, tādā veidā parādot, ka viņiem ir svarīgi zināt par dažu Nacionālās apvienības biedru brāļošanos ar neonacistiem.

Jaunajā gadā novēlam nemētāties ar vispārinājumiem, daudz mīlestības (pret cilvēkiem, nevis varu!), stipru veselību un zvirbuļus dzirdēt tikai aiz loga, nevis galvā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu