SEB Baltijas valstīs ieviesīs jaunu platformu tiešsaistes tirgotājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" ēka Valdlaučos.
"SEB bankas" ēka Valdlaučos. Foto: Edijs Pālens/LETA

SEB nākamgad Baltijas valstīs ieviesīs jaunu platformu tiešsaistes tirgotājiem, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

SEB bankā norādīja, ka, attīstot e-komercijas risinājumus, SEB sadarbībā ar Igaunijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumu "EveryPay" nākamā gada sākumā visās Baltijas valstīs ieviesīs platformu, kas tiešsaistes tirgotājiem ļaus ērtāk apstrādāt klientu pirkumus.

Pēc bankā skaidrotā, būtiskākais jaunums būs maksājumu iniciēšanas iespēja, izmantojot lielāko Baltijas banku internetbankas, kā arī "PayPal" maksājumus. Jaunos risinājumus uzņēmumiem plānots piedāvāt 2020.gada pirmajā ceturksnī.

Izmantojot jauno e-komercijas platformu, uzņēmumiem būs vienkāršāk pārvaldīt savus tiešsaistes veikalus vienā sistēmā, slēdzot līgumu tikai ar vienu finanšu pakalpojumu sniedzēju, ne vairākiem. Balstoties uz atvērtās sadarbības jeb "Open Banking" principiem, tas ļaus arī ierosināt maksājumus no pircēju kontiem ne tikai SEB, bet arī citās lielākajās Baltijas bankās, kas tehniski nodrošina piekļuvi konta informācijai trešo pušu vietnēs.

Uzņēmumiem būs pieejami vairāki pašapkalpošanās rīki, tostarp, darījumu pārskats, maksājumu statistika, darījuma daļēja vai pilnīga atgriešana, maksājuma saites nosūtīšana uz klienta e-pastu, kā arī darījumu risku pārvaldīšana jeb iespēja noteikt dažāda veida darījumu ierobežojumus.

"Arvien vairāk mazie un vidējie uzņēmumi savu uzņēmējdarbību veic tiešsaistē, attīstot dažādas tirdzniecības platformas, līdz ar to arī no finanšu pakalpojumu sniedzējiem tiek sagaidīti mūsdienu digitālās vides prasībām atbilstoši, ērti un droši risinājumi maksājumu pakalpojumu nodrošināšanai. Jaunais e-komercijas norēķinu pakalpojums ļaus tiešsaistes tirgotājiem ērti uzstādīt un administrēt visas populārās un klientiem draudzīgās maksāšanas metodes savās tirdzniecības platformās. Būtiskākais uzlabojums, kas sagaida uzņēmējus - pircēji arī turpmāk varēs norēķināties no jebkura sava konta, taču tirgotājam būs jāslēdz tikai viens līgums ar vienu sadarbības partneri, nevis atsevišķi līgumi ar katru maksājumu pakalpojumu sniedzēju," klāstīja "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars.

Jaunajā platformā tiks nodrošināti arī citi karšu maksājumu un darījumu veidi, pielāgojot pārdevēja vai pircēja vajadzībām. Piemēram, vienreizēju pirkumu apmaksa bez nepieciešamības klientam reģistrēties konkrētā uzņēmuma tirdzniecības vietnē.

Uzņēmumi, kuri vēlas izmēģināt jauno platformu testa versijā, aicināti pieteikties.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu