RS valdes konkursa pēdējā kārtā iekļuvis arī Jakrins (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
 Emīls Jakrins
Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

Izmaiņas "Rīgas satiksmes" padomes sastāvā ļāvušas uz amatiem uzņēmuma valdē pretendēt arī Emīlam Jakrinam un Elīnai Epaltei-Drullei, kuri iepriekš no konkursa tika izslēgti reputācijas risku dēļ, atsaucoties uz vairākiem informācijas avotiem, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Līdz ar to pastāv iespēja, ka Jakrins un Epalte-Drulle kļūs par pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļiem. Neviens no iesaistītajiem gan konkursa procesu nekomentējot.

LTV raidījums "de facto" iepriekš vēstīja, ka Epalte-Drulle un Jakrins reputācijas risku dēļ no "Rīgas satiksmes" valdes konkursa izslēgti. Raidījumam bija zināms, ka Epalte-Drulle šogad izraisījusi korupcijas apkarotāju interesi - gan viņas "Rīgas satiksmes" darba kabinetā, gan dzīvesvietā veiktas procesuālas darbības. Viņa raidījumam uzsvēra, ka kriminālprocesos nekāda statusa viņai nav, bet procesuālās darbības komentēt viņa nav tiesīga.

Tagad LTV esot tapis zināms, ka šie lēmumi ir pārskatīti un abi ir starp 15 pretendentiem konkursa trešajā kārtā.

“Konkursa norise ir konfidenciāla, un es neko nekomentēšu. Ir pietiekami daudz dažādu ētisku pārkāpumu, ko esam redzējuši un dzirdējuši. [..] Nekomentēšu tiešāk, bet ēterā tika nosaukti dažādi cilvēki, kas it kā ir saistīti ar šo konkursu, un līdz ar to es vairāk nekomentēšu neko,” "Panorāmai" sacīja “Rīgas satiksmes” padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis.

Gan Epalte-Drulle, gan Jakrins iepriekš LTV apstiprinājuši, ka konkursā piedalās, taču uz jautājumu, vai tikuši trešajā kārtā, neatbild.

“Kamēr konkurss nav noslēdzies, es komentārus par konkursa norisi nevēlos sniegt,” sacīja Jakrins.

Viņš arī uzskata, ka pretendentu vārdu publiskošana ir pamats kriminālprocesam par informācijas noplūdi. “Rīgas satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis norādīja, ka uzņēmums par noplūdi ir vērsies Datu valsts inspekcijā. Rīgas vicemērs Druvis Kleins Jakrina un Epaltes-Drulles iespējamo iekļūšanu konkursa pēdējā kārtā nekomentē un noliedz, ka būtu atbildīgs par paša iecelto “Rīgas satiksmes” amatpersonu lēmumiem.

“Es esmu ļoti izbrīnīts, ka mums ir visi uzvārdi un konfidenciāla informācija zināma. Es personīgi nejaucos šajā procesā. Padomes priekšsēdētājs par to ir personīgi atbildīgs, un es negrasos tur jaukties. Lai viņš pēc tam pats skaidro savus lēmumus,” norādīja Kleins.

Paredzēts, ka konkurss uz “Rīgas satiksmes” valdes locekļu amatiem noslēgsies līdz gada beigām.

TVNET iepriekš vēstīja, ka "Rīgas satiksmes" valdes atlases konkursa otrajā kārtā iekļuvuši 69 no 176 pretendentiem.

Kandidātu vērtēšanu otrajā kārtā veica personāla atlases kompānija SIA "Human Source" un valdes atlases nominācijas komisija.

Konkursā paredzēts izraudzīt valdes priekšsēdētāju, valdes locekli attīstības un komercjautājumos, valdes locekli finanšu jautājumos, valdes locekli infrastruktūras jautājumos un valdes locekli ekspluatācijas jautājumos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu