TVNET lasītāji piepilda bērnu sapņus Popē (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau desmito gadu TVNET rīko Ziemassvētku akciju «Sagādā prieku», kuras laikā ar mūsu lasītāju lielo atbalstu esam iepriecinājuši teju 300 mazo ķiparu. Šogad Ziemassvētku vecītim mīļas vēstules rakstīja 30 bērni ar īpašām vajadzībām no ģimenēm Ventspils rajonā. 

Vēstulītes ar zīmējumiem šogad pienāca no Kurzemes, Ventspils puses. Šoreiz dāvanu kravas ceļš veda uz Popi, kur mūs nepacietīgi gaidīja 30 čaklie vēstuļu rakstītāji.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Starp šiem bērniņiem bija tādi, kuriem šobrīd nav lemts staigāt un dejot, dzirdēt un dziedāt, elpot droši katru elpas vilcienu, ēst visu, ko gribas, vai saprast pasauli tādu, kādu mēs to redzam un saprotam.

Starp viņiem bija arī bērniņi, kuriem priekšā ilga un smaga cīņa ar slimību, kurai zāles aizvien nav izgudrotas… Bet viņi neatšķiras no citiem bērniem ar ticību brīnumam un rūķiem!

Arī šogad, pateicoties Bērnu fondam, mēs varējām uzzināt sapnīšus no tieši tiem ķipariem, kuriem prieks ir visvairāk nepieciešams. Izlasījuši vēstules, sākām meklēt bērniem rūķus! Šajā brīdī kļūst ļoti silti ap sirdi, jo rūķi ir tepat līdzās un atsaucas, dažs jau ne pirmo gadu pazīst šo akciju un pat gaida vēstulītes.

Foto: TVNET

Šogad vēstulēs bija lūgtas patiesi lietderīgas un praktiskas dāvanas – ukulele, skrituļslidas, ortopēdiskie zābaciņi, spinings, molberts ar krāsām, ģitāras soma, datora krēsls… Un, protams, bērnības draugi – lelles, spēļu lāči, leļļu virtuvīte, auto ar pulti, traktors, ragaviņas un pat mūsu Margaritas Stārastes biezā pasaku grāmata… Jā, vēl aizvien grāmatas ir stipras pret planšetēm, tas silda sirdi. Neticami, ne? 

Foto: TVNET

Jāsaka, ka varam lepoties ar TVNET lasītājiem, kuriem sirsnība un palīdzēt griba ir tik liela, ka teju skrien stāties rindā pie dāvanu saraksta.

Mēs devām iespēju palīdzēt visiem, kas vien to alka, un divos auto ar pilniem bagāžniekiem devāmies pie bērniem, kuri nepacietīgi mūs gaidīja Popes kultūras namā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdzi TVNET rūķiem devās sirsnīgā dziedātāja, aktrise Vita Baļčunaite, kura bērnus iepriecināja ar dziesmām un rotaļām un arī nenogura samīļot katru, kurš to vēlējās.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirms dāvanu dalīšanas mazos izklaidēja arī TVNET rūķu meitene, kura uzdeva bērniem dažādus jautājumus par rūķu dzīvi. Un tad jau bija laiks draiskām rotaļām, kas zāli piepildīja ar jautriem smiekliem. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad pienāca dāvanu dalīšanas laiks, telpā iestājās pilnīgs klusums, jo neviens no klātesošajiem nevēlējās nokavēt brīdi, kad tiks nosaukts viņa vārds.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bērni mūs pārsteidza ar skaistiem dzejoļiem un pat dziesmām. Tiem, kuriem bija grūtāk uzticēt rūķim savu pantiņu, talkā nāca citi bērni un vecāki. Visas dāvanas tika atdotas godīgi pret pantiņu!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bērnu sajūsma par saņemtajām dāvanām ir vārdos neaprakstāma, jo tās ir patiešām gaidītas un vajadzīgas – paldies, mīļie lasītāji, vēlreiz! 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Viss pasākums, kas lika atplaukt smaidā bērniem, mums pašiem ir vislielākā dāvana! Notrīs sirds, un tu saproti, ka lielākā dāvana cilvēkam ir otrs cilvēks!

Ir prieks apzināties, ka mūs, TVNET, ik dienu lasa cilvēki, kuri labprāt sadodas rokās, lai darītu labas lietas. Tas patiešām uzmundrina, un gribas dot pretī arī viņiem interesantas, skaistas un sirsnīgas izjūtas! 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad TVNET kolektīvam līdzi devās vairāki draugi, kuriem vēlamies teikt lielu un sirsnīgu paldies. Bez viņiem šī tikšanās nebūtu izdevusies tik interesanta un mīļa!

Paldies:

  • Mīļajiem TVNET lasītājiem - rūķiem,
  • mūziķei, aktrisei, pasākumu vadītājai Vitai Baļčunaitei,
  • Latvijas Bērnu fondam un Veronikai;
  • Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" valdes loceklei I. Sāmītei-Cērpai;
  • Popes kultūras namam un īpaši sirsnīgs paldies Indrai par uzņemšanu;

  • Un, protams, visam TVNET kolektīvam, kuri nepagura pielikt savu roku visā procesā.

 SKATIES VAIRĀK FOTO GALERIJĀ!

Liela paldies arī pārtikas interneta veikalam BARBORA.LV par svētku našķiem un paciņām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu