Izvēlēta "Rīgas satiksmes" jaunā valde; personu vārdi atklāti netiek (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Makare/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" valdes atlases komisija šodien pabeigusi kandidātu atlasi jaunajai, pastāvīgajai uzņēmuma valdei, pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis. 

Viņš skaidroja, ka kandidātu atlases dokumenti līdz pirmdienai tiks iesniegti "Rīgas satiksmes" padomei, kuras uzdevums būs apstiprināt jauno valdi. Zaķis aģentūrai LETA neatklāja, kuri kandidāti izvēlēti.

Latvijas Televīzijai (LTV) vēstīja, ka jau nedēļu tiek apspriests potenciālo valdes locekļu saraksts, kurā, iespējams, ir arī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, kā arī konkursa pirmajā kārtā no tā izslēgtie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Elīna Epalte-Drulle un Emīls Jakrins. Tāpat uz intervijām šodien esot devušies arī bijušie "Rīgas satiksmes" valdes locekļi Jānis Geduševs un Edmunds Zivtiņš.

Kā vēstīts, "Rīgas satiksmes" valdes atlases konkursa otrajā kārtā iekļuva 69 no 176 pretendentiem.  Kandidātu vērtēšanu otrajā kārtā veica personāla atlases kompānija SIA "Human Source" un valdes atlases nominācijas komisija, kurā darbojās trīs "Rīgas satiksmes" padomes locekļi, trīs Rīgas domes pārstāvji un sociālais partneris. 

Konkursā paredzēts izraudzīt valdes priekšsēdētāju, valdes locekli attīstības un komercjautājumos, valdes locekli finanšu jautājumos, valdes locekli infrastruktūras jautājumos un valdes locekli ekspluatācijas jautājumos.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka izmaiņas "Rīgas satiksmes" padomes sastāvā ļāvušas uz amatiem uzņēmuma valdē pretendēt arī Emīlam Jakrinam un Elīnai Epaltei-Drullei, kuri iepriekš no konkursa tika izslēgti reputācijas risku dēļ.

LTV raidījums "de facto" iepriekš vēstīja, ka Epalte-Drulle un Jakrins reputācijas risku dēļ no "Rīgas satiksmes" valdes konkursa izslēgti. Raidījumam bija zināms, ka Epalte-Drulle šogad izraisījusi korupcijas apkarotāju interesi - gan viņas "Rīgas satiksmes" darba kabinetā, gan dzīvesvietā veiktas procesuālas darbības. Viņa raidījumam uzsvēra, ka kriminālprocesos nekāda statusa viņai nav, bet procesuālās darbības komentēt viņa nav tiesīga.

Tagad LTV esot tapis zināms, ka šie lēmumi ir pārskatīti un abi bijuši starp 15 pretendentiem konkursa trešajā kārtā.

"Konkursa norise ir konfidenciāla, un es neko nekomentēšu. Ir pietiekami daudz dažādu ētisku pārkāpumu, ko esam redzējuši un dzirdējuši. [..] Nekomentēšu tiešāk, bet ēterā tika nosaukti dažādi cilvēki, kas it kā ir saistīti ar šo konkursu, un līdz ar to es vairāk nekomentēšu neko," "Panorāmai" sacīja "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis.

Gan Epalte-Drulle, gan Jakrins iepriekš LTV apstiprinājuši, ka konkursā piedalās, taču uz jautājumu, vai tikuši trešajā kārtā, neatbildēja.

Jakrins gan pauda, ka pretendentu vārdu publiskošana ir pamats kriminālprocesam par informācijas noplūdi. Savukārt "Rīgas satiksmes" pārstāvis Zaķis norādīja, ka uzņēmums par noplūdi ir vērsies Datu valsts inspekcijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu