Vai sieviete saprot: "tas bija tikai sekss"? (1)

Baudas kods
Elīna Zvirbule
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Depositphotos

Sievietei ir patiešām grūti saprast, ja vīrietis pēc intīma sakara ar citu sievieti pasaka: „Tas bija TIKAI sekss” un izturas tā, it kā nekas nebūtu noticis. Tas ir tas pats, kas bullim parādīt sarkanu lupatu. Šie četri vārdi sievietē sacels milzīgu sašutuma vētru. 

Un tam ir tikai viens iemesls - sieviete nesaprot, ka var būt „tikai sekss”, jo daiļajām būtnēm sekss ir noslēdzošais posms, nevis (ne)gadījums.

Būtībā ar seksuālo attiecību sākumu sieviete savā uztverē par konkrēto vīrieti jau ir pārgājusi citā attiecību līmenī – daudz dziļākā un smalkākā.

Tomēr pat ilgstošās attiecībās sava ziņā vīrietim katru reizi ir jāpierāda, ka viņš ir savas mīļotās cienīgs. Viņam katru reizi kā bruņiniekam baltā zirgā jādodas kaujā par savas mīļotās uzmanību.

Caur seksu sieviete apliecina savam vīrietim, ka jūtas mīlēta, cienīta, novērtēta, uzklausīta un ka viņa ir īpaša. To savukārt ir grūti saprast vīrietim. Viņām tas ir pārāk sarežģīti.

Ja sieviete nejūt no vīrieša atdevi, tad arī viņa nav gatava atdoties. Viņa darīs visu iespējamo – rūpēsies par māju, bērniem, daudz strādās, dosies uz kādu SPA, organizēs svētkus ģimenei un uzturēs kontaktus ar radiniekiem un draugiem, bet par seksu nebūs ne runas, jo viņai šķiet, ka viņu nenovērtē.

Šajā izpratnes dažādībā arī izirst lielākā daļu attiecību. Abas puses jūtas neievērotas un tā, it kā otrai pusei viņu vajadzības šķistu mazsvarīgas.

Lai no tā izvairītos, ir jāievēro ļoti svarīga lieta – par to ir jārunā un jādara. Tas nebūt nav tas vieglākais sarunu temats, jo mēs maldāmies savos uzskatos par partneri. Turklāt sarunas par intīmajām attiecībām un mūsu vajadzībām bieži izvēršas ļoti emocionālas, ja šis jautājums ir ilgi atstāts novārtā.

Galvenais ir saprast, ka nav izdevīgi nevienu vainot par to, ka kaut kas nav izdarīts tā, kā otrs vēlējās. Svarīgākais ir tas, ka jums ir viens mērķis un jūs esat viena komanda.

Tātad jums jāatrod kopsaucējs, lai abiem būtu labi. Saskanīgas seksuālās attiecības padarīs saikni daudz ciešāku. Tādam pārim izdosies izvairīties no daudzām problēmām, ar ko saskaras partneri, kuriem nav seksuālās saderības. Un tieši šo saderību mēs novērtēsim nākamreiz caur īpašu manis izstrādātu seksuālo attiecību barometru.

Dodies uz mājas lapu www.baudaskods.lv , saņem nodaļu „Sekss viņam un viņai” no grāmatas „Baudas kods. Sievietes seksualitātes noslēpumi”.

Uz drīzu tikšanos,

Elīna

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu