"American Airlines" vienojas ar "Boeing" par kompensāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV aviokompānija "American Airlines" pirmdien kļuvusi par kārtējo lidsabiedrību, kas panākusi vienošanos ar ASV aviobūves uzņēmumu "Boeing" par kompensāciju, lai segtu aviolaineru "Boeing 737 MAX" izmantošanas apturēšanas radītos zaudējumus.

"American Airlines" vienošanos raksturo kā konfidenciālu un sīkāku informāciju, tostarp vienošanās summu, neatklāj, taču šī vienošanās apver lidsabiedrībai radītos zaudējumus 2019.gadā.

Aviosabiedrība norāda, ka turpinās sarunas ar "Boeing" par zaudējumu kompensēšanu saistībā ar "Boeing 737 MAX" izmantošanas apturēšanu arī pēc 2019.gada.

"American Airlines" oktobrī lēsa, ka šo aviolaineru nedienas uzņēmumam 2019.gadā izmaksās 540 miljonus dolāru (482 miljonus eiro), jo šo problēmu dēļ nācies atcelt tūkstošiem lidojumu.

"Boeing 737 MAX" izmantošana pagājušā gada marta vidū tika pārtraukta visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā 2018.gada oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan 2019.gada martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās. Katastrofas ir iedragājušas "Boeing" reputāciju, un daudzi bojāgājušo tuvinieki vērsušies tiesā pret uzņēmumu.

Pagaidām nav skaidrs, kad "Boeing" spēs novērst "737 MAX" tehniskos trūkumus, lai varētu atsākt šo lidmašīnu izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu