Maksātnespējas administratoru kvalifikācijas eksāmenu decembrī nokārtojuši visi pretendenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Pērn 18.decembrī notikušo maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas nokārtoja visi 25 administratori, kas tajā piedalījās, aģentūra LETA uzzināja Maksātnespējas kontroles dienestā (MKD). 

Attiecīgi ar MKD direktora lēmumu šiem administratoriem pagarināts administratora amata apliecības derīguma termiņš. 

Atbilstoši normatīvajam regulējumam kvalifikācijas eksāmens sastāvēja no rakstveida teorētisko zināšanu pārbaudes un rakstveida praktiskā uzdevuma jeb kāzusa risināšanas.

Kvalifikācijas eksāmena darbus vērtēja eksaminācijas komisija. Kvalifikācijas eksāmens ir nokārtots, ja administrators eksāmena pirmajā daļā un otrajā daļā saņem vērtējumu, kas ir vienāds vai augstāks par sešiem punktiem. Ja administrators kādā no kvalifikācijas eksāmena daļām saņem vērtējumu, kas ir zemāks par sešiem punktiem, eksāmens nav nokārtots.

Augstākais vērtējums kvalifikācijas eksāmena pirmajā daļā - deviņi punkti. Šādu vērtējumu kvalifikācijas eksāmena pirmajā daļā saņēma viens administrators. Savukārt kvalifikācijas eksāmena otrajā daļā augstāko vērtējumu - desmit punktus, saņēma trīs administratori.

Atbilstoši spēkā esošajam Maksātnespējas likuma regulējumam administratoru kvalifikācijas kontroles funkcija ir nodota MKD, kā arī neatkarīgai eksaminācijas komisijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu