Datu valsts inspekcijas direktora amata konkursa otrajai kārtai izvirzīti deviņi pretendenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Datu valsts inspekcijas direktora atlases konkursa komisija uz konkursa otro kārtu izvirzījusi deviņus no 18 pretendentiem, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Pirmajā kārtā komisija vērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. 

Konkursa otrās kārtas laikā pretendenti klātienē tiksies ar konkursa komisiju un skaidros motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs redzējumu par iestādes darbības prioritātēm, attīstību un fizisko personu datu aizsardzības pasākumu pilnveidošanu Latvijā. 

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa trešo jeb fināla kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: komandas un pārmaiņu vadīšanu, lēmumu pieņemšanu, stratēģisko redzējumu un rezultātu sasniegšanu. 

Konkursa noslēgumā augstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts iecelšanai amatā, par ko lems Ministru kabinets.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), tiesībsargs Juris Jansons un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Ar padomdevēja tiesībām komisijā piedalīsies arī nevalstiskā sektora pārstāvis. 

Jau ziņots, ka no 2.janvāra Datu valsts inspekcijas direktora amata pienākumus pilda Lāsma Dilba, jo līdzšinējai inspekcijas direktorei Daigai Avdejanovai amata pilnvaras beidzās pērn 31.decembrī.  

Pērn novembra beigās tika izsludināts atklāts konkurss uz Datu valsts inspekcijas direktora amatu, paredzot, ka konkursa uzvarētajam piedāvās gandrīz 4000 eiro algu pirms nodokļu nomaksas. 

Avdejanova ir paudusi gatavību atkārtoti pretendēt uz amatu. 

Datu valsts inspekcijas uzdevums ir fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības uzraudzība atbilstoši fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības jomu reglamentējošiem normatīviem un biometrijas datu apstrādes, cilvēka genoma izpētes, cilvēka orgānu izmantošanas medicīnā, kā arī cilvēka orgānu un miruša cilvēka ķermeņa izmantošanas medicīnas studijām, parādu ārpustiesas atgūšanas jomu regulējošiem normatīviem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu