Ēras beigas: "Microsoft" pārtrauc "Windows 7" atbalstu (12)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas darbības kompānija “Microsoft” pārtrauc atbalstu operētājsistēmai “Windows 7”, kas savulaik bija populārākā operētājsistēma pasaulē. Kompānija lietotājiem iesaka uzstādīt savos datoros jaunāko “Windows 10” versiju vai arī iegādāties jaunas ierīces.

Tiek norādīts, ka “Microsoft” no 14. janvāra pārtrauc atbalstu operētājsistēmai “Windows 7”, teikts kompānijas ziņojumā. Pēc atbalsta beigām datori ar “Windows 7” turpinās darboties, taču šīm sistēmām vairs netiks sniegts tehnoloģiskais atbalsts, kā, piemēram, programmu un sistēmas atjauninājumi.

“Ir pagājuši desmit gadi, kopš “Windows 7” ieraudzīja dienas gaismu, taču tagad ir laiks pārtraukt tehnoloģisko atbalstu. Bez atjauninājumiem un citiem drošības elementiem jūs pakļaujat savu datoru iespējamai dažādu vīrusu un kiberuzbrukumu ietekmei,” teikts “Microsoft” ziņojumā.

Kompānija piedāvā lietotājiem pāriet uz operētājsistēmu “Windows 10”, ja dators ir mazāk nekā trīs gadus vecs. Pretējā gadījumā par pāreju uz jaunāko sistēmu būs jāmaksā 199 dolāri (aptuveni 178 eiro). Līdz 2016. gada 29. jūlijam to bija iespējams izdarīt bez maksas.

Ja dators ir vecāks par trīs gadiem, “Microsoft” iesaka iegādāties jaunu datoru ar jau uzstādītu operētājsistēmu “Windows 10”.

Operētājsistēma “Windows 7” pārdošanā nonāca 2009. gada 22. oktobrī. Kopš 2011. gada jūlija līdz 2017. gada martam tā bija populārākā operētājsistēma pasaulē.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu