Par "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju iecelts Ainārs Ozols

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare / LETA

Par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomes priekšsēdētāju iecelts vakar padomes locekļa amatā atjaunotais Ainārs Ozols, noskaidroja aģentūra LETA.

Tikmēr par padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelts Normunds Narvaišs.

Otrdien uzņēmumā notiek padomes sēde, kurā tiek lemts par padomes priekšsēdētāja un viņa vietnieka izraudzīšanos, kā arī, iespējams, par izmaiņām "Rīgas satiksmes" valdes sastāvā.

Padomes loceklis Normunds Narvaišs aģentūrai LETA norādīja, ka priekšsēdētāja vietnieks pagaidām nav izraudzīts, kā arī nekādi lēmumi par izmaiņām valdē līdz šim pieņemti nav.

Ozols padomē tika atjaunots vakar kopā ar iepriekš no padomes atceltajiem Andreju Pančenko un Narvaišu. Viņi būs padomes pagaidu locekļi, līdz pastāvīgos padomes locekļus atlasīs konkursā.

Jau ziņots, ka rotācijas uzņēmuma vadībā pēdējo mēnešu laikā ir notikušas vairākas reizes. Aizvadītā gada izskaņā uzņēmumam konkursa kārtībā tika izraudzīta padome, daļu no kuras decembra sākumā no amatiem atcēla tā brīža kapitāldaļu turētājs, vicemērs Druvis Kleins. 

Viņš no amatiem atcēla Narvaišu, Ozolu un Pančenko, viņu vietā ieceļot Rolandu Klinci un Natāliju Moškeviču.

Tomēr janvārī par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju kļuva Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kurš pēdējo nedēļu laikā no amatiem atcēlis gan Moškeviču un Klinci, atjaunojot amatos Kleina atstādinātos pārstāvjus.

Patlaban uzņēmuma padomē strādā Ozols, Narvaišs, Pančenko, Ernests Saulītis un Juris Švanders.

Uzņēmuma padomes vadībā esot Klincim, noslēdzās konkurss uz "Rīgas satiksmes" valdi, par kuras priekšsēdētāju tika iecelta bijusī Satiksmes ministrijas ierēdne Džineta Innusa, bet par valdes locekļiem kļuva bijušais Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī "Olainfarm" valdes locekle un "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, līdzšinējie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle. 

Par pēdējiem diviem valdes locekļiem radās visvairāk jautājumu, jo bija informācija, ka viņi no konkursa jau izslēgti reputācijas problēmu dēļ, taču Klincis viņus atjaunojis starp kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu