Darba devēji kļūst atvērtāki dažādības ieviešanai savos uzņēmumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pērn Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) īstenotajā mācību programmā "Skatu punkti" piedalījušies 170 darba devēji no privātā sektora, paaugstinot informētību par diskriminācijas novēršanas, iekļaujošas vides un dažādības vadības jautājumiem, aģentūrai LETA pavēstīja SIF sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Zariņa-Zviedre.

Viņa skaidroja, ka Latvijas sabiedrība ir daudzveidīga, bet tikai salīdzinoši nesen darba devēji ir sapratuši cik būtiski ir pievērst tam uzmanību un veidot iekļaujošu vidi ne tikai saviem klientiem, bet arī darbiniekiem. Tikai nelielā daļā uzņēmumu - 33% lielo uzņēmumu un 22% mazo un vidējo uzņēmumu - tiek veiktas darbinieku mācības par dažādības un vienlīdzības jautājumiem un tiek attīstītas vadītāju un darbinieku starpkultūru komunikācijas prasmes, uzsvēra Zariņa-Zviedre. 

Augstākminētās mācības pievērš darba devēju uzmanību uz nepieciešamību apgūt starpkultūru komunikāciju un veicināt savā darbavietā vienlīdzīgu attieksmi. Savukārt šogad kopumā tajās piedalījušies 410 darba devēji, pārstāvot privāto, valsts un nevalstisko sektoru.

Paziņojumā presei citēta SIF direktore Zaiga Pūce, kura norāda, ka ilgstoši darbojoties integrācijas jeb sabiedrības saliedēšanas jomā, SIF ir nonācis pie secinājuma, ka veiksmīgai šī procesa virzīšanai ir nepieciešama visaptveroša iesaiste no dažādiem sektoriem. 

Pūce skaidro, ka darba devēju loma ir ļoti būtiska integrācijas procesā, un tāpēc īpaši tiek novērtēts pieaugošais mācību programmas dalībnieku skaits. 

Viņa uzsver, ka projektā "Dažādības veicināšana" tiek runāts par līdz šim maz skartām tēmām, kuras ir ļoti aktuālas. "Tā ir visu veidu diskriminācija, kas jānovērš un, protams, arī iekļaujošas vides nozīme un ieguvumi," skaidro Pūce.  

Mācību programma "Skatu punkti" tika aizsākta 2017.gadā un turpināsies arī 2020.gadā. SIF mājaslapā ir iespēja iepazīties ar mācību programmā tapušajiem materiāliem, bet pieteikties 2020.gada mācību programmai var, reģistrējoties mājas lapā "www.skatupunkti.lv". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu