Laikraksts: EK darba kārtībā būs jautājums par atteikšanos no 1 un 2 centu monētām (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Komisija (EK) Urzulas fon der Leienas vadībā trešdien plāno prezentēt jauno darba programmu. Šajā programmā būs arī punkts par “sīko monētu – 1 un 2 centu nominālvērtībā” izņemšanu no apgrozības, vēsta avīze “Süddeutsche Zeitung”, atsaucoties uz programmas melnrakstu.

Iniciatīva ar numuru 43 sarakstā ir atzīmēta kā “Piedāvājums par vienotu noapaļošanu”. Tā teksts atsaucas uz Eiropas Komisijas 2018. gada ziņojumu, kurā teikts, ka “arvien vairāk Eiropas Savienības valstu, kas ir eirozonā, pāriet uz cenu noapaļošanu līdz pieciem centiem”. Tiek vēstīts, ka šādi EK varētu panākt izmaksu samazinājumu, ko rada mazo nominālu monētu ražošana un transportēšana.

Ikgadējās Eiropas Komisijas rīkotās aptaujas, kuras tiek veiktas Eiropas Savienības valstu pilsoņu vidū, liecina, ka vairākums cilvēku ir par to, lai mazo nominālu monētas tiktu izņemtas no apgrozības, raksta izdevums.

Darba programmā tāpat ir iniciatīva par kriptovalūtām, un to Eiropas Komisija plāno prezentēt šī gada trešajā ceturksnī.

Šajā periodā tiek plānots apstiprināt arī jauno likumu par vienoto uzlādes ierīču standartu mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem. Šāds likums plānots, lai mazinātu elektronisko atkritumu daudzumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu