Kariņš: Lai Latvijā augtu labklājība un turpinātos attīstība, nepieciešama paradumu maiņa (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Lai Latvijā augtu labklājības līmenis un valsts turpinātu attīstīties, nepieciešama paradumu maiņa, ceturtdien Latvijas Izcilo uzņēmumu inovāciju foruma atklāšanā sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Latvija patlaban ir uz viena pakāpiena, bet mēs tiecamies uz nākamo. Taču, lai sasniegtu nākamo, mums ir nepieciešams lēciens," teica premjers.

Viņš arī norādīja, ka Latvija strādā, lai nonāktu nākamajā attīstības posmā, tostarp, piemēram, tiek veidots Nacionālais attīstības plāns, kā arī tiek runāts paradumu maiņu.

"Ja mēs gribam citādi dzīvot, tad mums jāsāk darīt lietas citādi. Ja mēs nemainīsim savus paradumus, mēs būsim tie, kas cieš no tā gan ekonomiski, gan sociāli," skaidroja Kariņš.

Tāpat premjers minēja, ka Latvijai ir jādomā "ārpus kastes". 

Viņš sacīja, ka Latvijā ir izcili uzņēmumi, pateicoties plašākai domāšanai, kā arī šo uzņēmumu izaugsme ir saistīta ar savstarpējo sadarbību un sinerģiju. 

Kariņš uzsvēra, ka arī turpmāk uzņēmumiem ir jāveido cieša sadarbība, kurā rodas jaunas idejas un pievienotā vērtība valsts labklājībai.

"Ja man būtu cepure, es to šodien paceltu. Mūsu valstij izcilo uzņēmumu darbs ir nepieciešams, jo šie uzņēmumi ir tie, kas palīdzēs Latvijai no viena pakāpiena pāriet uz nākamo," pauda Kariņš.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdien Rīgā, VEF kvartāla kamerzālē, norisinās Latvijas Izcilo uzņēmumu inovāciju forums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu