Kučinskis: Saeima domās, kā “kompensēt” VDD ēkas ietekmi uz apkaimi (31)

"Komforta zona"
Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. Foto: Valsts kanceleja

Saeima domās par to, kā rīdziniekiem kompensēt jaunās Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas ietekmi uz vidi. Par to TVNET raidījumā “Komforta zona” paziņoja Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Māris Kučinskis (ZZS).

“Paskatīsimies, ko mēs kā valsts varētu darīt, kā kompensēt to visu, to mēs noteikti izskatīsim,” pauda Kučinskis.

Lūgts paskaidrot, ko tieši nozīmē kompensācija šajā gadījumā, Kučinskis tieši neatbildēja, bet iezīmēja, ka runa varētu būt par jaunas zaļās zonas iekārtošanu galvaspilsētā.

“Katram cilvēkam, īpaši Rīgā, ir svarīgi, lai būtu zaļās zonas un lai Rīga būtu pietiekoši zaļa. Nu tā vienkāršoti sakot, varbūt mēs varam izdarīt kādu labu darbu kā kompensāciju tam, ka valsts drošība [šoreiz] tomēr ir pirmajā vietā,” norādīja Kučinskis.

Pēc bijušā premjera vārdiem,

alternatīvu meklēšana VDD ēkas novietojumam nav iespējama.

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD, tādējādi, visticamāk, nebūs lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts 2017.gadā, bet šogad tikšot sākta būvniecība.

Ministru kabinets jau 2008.gadā esot pieņēmis lēmumu par jaunas ēkas būvniecības nepieciešamību VDD vajadzībām, taču 2009.gadā saistībā ar vispārējo finanšu krīzi ēkas būvniecība tika atlikta uz vēlāku laiku.

Tikmēr Saeimā nesen tika iesniegta sabiedriskā iniciatīva "Palīdzi novērst ilggadīgu koku izciršanu un izveidot parku bijušā velotreka "Marss" vietā".

Mēneša laikā Teikas apkaimes biedrībai, Rīgas apkaimju aliansei, biedrībai "Pilsēta cilvēkiem" un inovāciju kustībai "Vefresh" izdevies savākt vairāk nekā 15 500 iedzīvotāju parakstu, no kuriem 4278 ir fiziski paraksti, savukārt pārējie - digitālie paraksti platformā "Manabalss.lv". Parakstu vākšana tikusi sākta, "lai nepieļautu vairāku desmitu ilggadīgu koku izciršanu un atjaunotu publisku zaļo zonu bijušajā velotreka "Marss" teritorijā".

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu