Austrālijas ugunsdzēsēju video parāda, cik bīstams ir viņu darbs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadri no video

Austrālijas ugunsdzēsēju brigāde publicējusi video, kas uzskatāmi parāda, cik ļoti viņu darbā nozīmīgs ir katrs mazākais brīdis. Trīs minūšu laikā tuvumā esošs ugunsgrēks no vēja nesta dūmu mutuļa pārtop liesmojošā peklē.

Danmoras ugunsdzēsēju brigāde 4.janvārī uzņemto video publicēja kā atgādinājumu, cik strauji uguns spēj izplatīties un cik bīstama situācija kļūst tad, ja ugunsnelaime atnāk desmit minūtes pirms paredzētā laika.

Trīs ar pusi minūtes garajā video redzams, ka ugunsdzēsēji bezvējā sagatavojas, lai sāktu nekustamo īpašumu aizsardzības pasākumus, un saņem materiālus no citām brigādēm.

Kad negaidīti sāk pūst stiprs dienvidu vējš un strauji izplatās dūmi un liesmas, ugunsdzēsēji ātri sapakojas un aizsteidzas prom brigādes automašīnā. No tās tiek smidzināts ūdens, lai liesmu mēles nenodara kaitējumu transporta līdzeklim.

Video beigu daļā plosās ugunīga pekle.

"Tas parāda, kas var notikt tikai nedaudz vairāk kā trīs minūšu laikā," raksta Danmoras ugunsdzēsēju brigāde. "Atgādinām iedzīvotājiem ņemt vērā atbildīgo dienestu brīdinājumus."

Austrālijas savvaļas ugunsgrēku sezona šoreiz bijusi īpaši postoša. Izdeguši apmēram 18,6 miljonu hektāru zemes, nogalinot vairāk nekā 30 cilvēkus, neskaitāmus dzīvniekus. Izpostīti ap 6000 ēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu