"Maxima" par vidēji 7% palielinās darbinieku atalgojumu (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pilnveidojot atalgojuma sistēmu un novērtējot darbinieku sniegumu, "Maxima Latvija" šogad par vidēji 7% palielinās darbinieku atalgojumu. Straujāku darba samaksas kāpumu šogad izjutīs tie "Maxima" veikalu darbinieki, kuri ikdienā rūpējas par to, lai nodrošinātu pircējiem visu nepieciešamo.

Kā portāls TVNET uzzināja uzņēmumā, kopējā atalgojuma fonda palielināšanā šogad plānots ieguldīt 5,6 miljonus eiro un kopumā fonds kopš 2016.gada audzis par 29%.

"Darbinieki ir uzņēmuma lielākā vērtība. "Maxima Latvija" strādā aptuveni 7500 profesionāļu, un viņu labklājības un izaugsmes veicināšanu mēs esam izvirzījuši par vienu no savām prioritātēm. Darbs, ko esam ieguldījuši inovatīvu risinājumu ieviešanā, darba procesu pārskatīšanā un automatizācijā, ir palīdzējis kļūt efektīvākiem un veikt būtiskus uzlabojumus pircēju iepirkšanās pieredzē, cenu samazināšanā un, kas ir īpaši svarīgi - darba vides uzlabošanā, augstu novērtējot ikviena kolēģa ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē," uzsver "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Atalgojums tiks palielināts gandrīz 5500 veikalu darbiniekiem kā arī citām amata kategorijām. Savukārt darbinieku izaugsmē un kompetenču attīstībā plānots ieguldīt aptuveni 250 000 eiro, fokusējoties uz klientu apkalpošanu, darba drošības jautājumiem un darbinieku profesionālo izaugsmi. Arī šogad turpināsies stipendiju programma darbiniekiem, kas uzsākuši mācības augstākās izglītības iestādēs.

Uzņēmums uzsver, ka darbinieki var saņemt tādus papildu labumos kā transportu no un uz darba vietu, dienesta viesnīca darbiniekiem no reģioniem, kas devušies darbā uz Rīgu, bezmaksas pusdienas veikalu un loģistikas darbiniekiem.

Tāpat "Maxima Latvija" darbiniekiem piedāvā elastīgu darba grafiku, lai darbu veiksmīgi apvienotu ar privāto dzīvi. Uzņēmums piešķir atlaides, īpašos notikumos pasniedz dāvanas, mudina darbiniekus un viņu ģimenes iesaistīties dažādos pasākumos, kas veicina veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes, kā arī organizē kopīgus svētkus un atbalsta stipendiju programmu darbinieku bērniem un nodrošina citus labumus.

2019. gadā "Maxima Latvija" jau ceturto gadu pēc kārtas tika atzīta par TOP 500 darba devēju valstī, saņemot Dienas Biznesa "TOP 500" apbalvojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu