Purgaile: Latvijas ekonomikai ļoti palīdzētu jauna kreditētāja ienākšana banku sektorā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas ekonomikai ļoti palīdzētu jauna kreditētāja ienākšana banku sektorā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Santa Purgaile.

Viņa norādīja, ka Latvijas ekonomika aug, taču izsniegto kredītu apmērs tautsaimniecībai ir par mazu, tāpēc joprojām Latvijā ir vieta bankām, kuras vēlas fokusēties uz mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. "Ekonomikai ļoti palīdzētu, ja, piemēram, pie mums ienāktu kāds no Eiropas lielākajiem spēlētājiem vai kāds pasaules, globāls spēlētājs, vai arī kāds vietējais jauna kapitāla spēlētājs," sacīja Purgaile.

Tajā pašā laikā FKTK priekšsēdētāja arī atzina, ka komisijas rīcībā nav informācijas par konkrētu banku vēlmi sākt darbu Latvijā. "Mums nav konkrētas indikācijas, ka šobrīd kāda kontēta banka skatās, bet mums ir indikācijas, ka mēs gribētu, lai kāds skatītos uz mūsu reģionu," sacīja Purgaile.

Tāpat viņa uzsvēra - banku tirgus nav statisks. "Banku tirgus ne Latvijā, ne pasaulē nav statisks. Mēs katru dienu redzam kaut kādas izmaiņas," piebilda Purgaile.

FKTK priekšsēdētāja arī norādīja, ka šogad ar ikvienu Latvijā strādājošo banku komisija runās par to darbības plānu šim gadam un arī nākamajiem gadiem. "Ar katru banku mums būs stratēģiskā dialoga sesija un mēs pārliecināsimies, ka ikvienai bankai ir skaidrs plāns ne tikai šim gadam, bet arī uz priekšu," teica Purgaile. 

Jau vēstīts, ka Saeima 2019.gada 24.oktobrī apstiprināja Purgaili FKTK vadītājas amatā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu