Rīgas tūrisma attīstības biroju vadīs Jenzis, Grīnvalds saglabā direktora amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

3.februārī notikušajā Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) dibinātāju sapulcē par tā valdes priekšsēdētāju iecelts valdes loceklis Jānis Jenzis, savukārt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds turpinās veikt RTAB direktora pienākumus, paziņoja Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) birojā.

Pats Grīnvalds gan vēl šorīt izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka joprojām ir RTAB vadītājs, un Burovam un Jenzim pārmeta iespējamu dokumentu viltošanu, mēģinot "sakārtot lietas" birojā.

Rīgas pašvaldības pusi RTAB sapulcē vakar pārstāvējis Burovs, kura ieskatā, Jenža vadībā RTAB varēšot ne tikai atgūties no pērnā gada notikumiem, bet arī ar jaunu jaudu tupināt darbu pie tūristu piesaistes Rīgai.

Vai un kādā veidā akcionārus nav apmierinājis Grīnvalda darbs, vadot RTAB, pašvaldībā sīkāk pagaidām nekomentē.

Tikmēr Jenzis uzsvēris, - lai veiksmīgi veidotu Rīgas tēlu ārpus Latvijas robežām, un palielinātu tūristu skaitu, birojs plānojot "plaši atvērt savas durvis" tūrisma nozares profesionāļiem, un galvenās prioritātes valdes priekšsēdētāja amatā viņam būšot aktīvāks darbs kultūras tūrisma segmentā, sporta tūrisms un tā potenciāls, kā arī gastronomiskais tūrisms.

RTAB arī plānojot uzsākt konsultācijas pasākumu organizētājiem jeb "koučingu". Plānots, ka tas ļaus paaugstināt kultūras tūrisma produktu kvalitāti un būs ieguvums gan tūristiem, gan Rīgas iedzīvotājiem.

Jenzis ir Latvijas Restorānu biedrības dibinātājs un prezidents. Viņš ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, vadījis vairākas viesnīcas un restorānus Rīgā, kā arī četrus gadus darbojies kā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents.

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija. Rīgas domei pieder 70% akciju, bet pārējiem partneriem - katram pa 10%.

Kā ziņots, līdzšinējais RTAB valdes priekšsēdētājs Grīnvalds vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par dokumentu iespējamu viltošanu iestādē.

Viņš uzskata, ka dokumentu viltošana RTAB esot notikusi grupā un tajā esot iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi - RTAB valdes locekle Ieva Lasmane un Latvijas Restorānu biedrības prezidents un biroja valdes loceklis Jenzis, kā arī Burovs un, iespējams, arī "citi nodibinājuma dibinātāji, tiem to nezinot".

"Stājoties RTAB valdes priekšsēdētāja amatā, man kā juristam bija svarīgi, lai nebūtu politiskā mobinga un lai varētu ieviest labas pārvaldības principus, atgūstot RTAB reputāciju un sabiedrības uzticēšanos tam. Tomēr jau pēc dažiem mēnešiem izjutu uzstājīgus mājienus, piemēram, par bijušās vadītājas Vitas Jermolovičas pieņemšanu atpakaļ darbā, pret ko asi savstarpējās sarunās iebildu un arī konsultējos ar KNAB," pauž Grīnvalds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu