Rīgas dome izsolīs teātra "Skatuve" telpas; trupa pašvaldībai palikusi parādā 6000 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome savā valdījumā pārņēmusi īpašumu Maskavas ielā 108, kur vairāku gadu desmitu garumā saimniekojis teātris "Skatuve".

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvi Baiba Gailīte pastāstīja, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir vienojušies ar biedrību "Teātris "Skatuve"" par iznomāto telpu atbrīvošanu, jo biedrība vairs neveic saimniecisko darbību un tai ir uzkrājušies parādi par nomātajām telpām. 

Nomas līgums starp teātri un Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekciju bija noslēgts uz laiku no 2007.gada līdz 2012.gadam, taču parādu dēļ līgums netika pagarināts. Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, pēdējos gadus ar teātra pārstāvjiem mēģināts panākt vienošanos par telpu atbrīvošanu, kā arī piedāvātas alternatīvas telpas, uz kurām aktieri varētu pārvākties, taču kompromiss šajā jautājumā neesot rasts.

Kopumā biedrības parāds uz 2019.gadu ir aptuveni 6000 eiro.

Pašvaldībā norāda, ka biedrība pati ir beigusi savu saimniecisko darbību un, tā kā telpas nav nepieciešamas pašvaldības funkciju īstenošanai, pieņemts lēmums par to atsavināšanu izsoles ceļā. Vienlaikus arī Rīgas pilsētas būvvalde esot atzinusi, ka telpas nevar izmantot teātra funkcijas nodrošināšanai.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka biedrība dibināta 1998.gadā un tās valdē strādā Dainis Bērziņš, Jānis Salenieks un Anna Eižvertiņa. 2018.gadā teātris strādājis ar 7837 eiro apgrozījumu un 195 eiro zaudējumiem. Vēl gadu iepriekš - 2017.gadā, biedrības zaudējumi bijuši 6830 eiro apmērā.

"Skatuve" ir viens no pirmajiem profesionālajiem neatkarīgajiem teātriem Latvijā, kas dibināts 1991.gadā. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu