Burovs no amata atstādinājis Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs
Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) atstādinājis Rīgas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu.

Arī pats Vircavs apstiprināja, ka Burovs viņu šodien no amata atstādinājis, taču viņam neesot skaidrs, par ko.

"Pamatojums bija kaut kādi iesniegumi domes ētikas komisijai, bet kas tie par iesniegumiem un par ko - man nav zināms," sacīja Vircavs, norādot, ka viņam Burova lēmums vairāk izskatoties pēc personiskas atriebības par to, ka viņš iebildis pret Burova rīcību atsevišķos jautājumos.

"Tam, kā viņš risina atsevišķus jautājumus, ir ļoti attāls sakars ar tiesiskumu. Mani iebildumi viņam laikam nepatika un tāpēc viņš mēģina pieķerties pie līdzekļiem, kā tikt no manis vaļā," sprieda Vircavs.

Burovs aģentūrai LETA sacīja, ka viņš saņēmis vairākas sūdzības no būvvaldes darbiniekiem par Vircava attieksmi pret tiem un arī "par viņa darbu ar dokumentiem". Cik daudz sūdzību saņemts un kāds ir to saturs, Burovs gan sīkāk nekomentēja.

Sūdzības Burovs nodevis izvērtēšanai domes Ētikas komisijai, kurai savās sēdēs, visticamāk, būšot jāaicina piedalīties arī pašu Vircavu. Līdz komisijas lēmumam, bet ne ilgāk kā uz laiku līdz trim mēnešiem, Vircavs no pienākumu pildīšanas ir atstādināts.

Domes ētikas komisiju vada Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš un tajā strādā virkne pašvaldības iestāžu vadītāju, piemēram, Personāla nodaļas vadītāja, Saimniecības pārvaldes priekšnieks un citi.

Par būvvaldes vadītāju patlaban iecelts būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes vadītājs Jānis Belkovskis. Vircavs būvvaldi vadīja kopš 2012.gada.

Nesaskaņas starp Burovu un Vircavu medijos plašāk izskanēja aizvadītā gada izskaņā, kad Vircavs ar vēstuli vērsās pie domes deputātiem, apgalvojot, ka Burovs izdarījis uz viņu politisku spiedienu, lai, neraugoties uz neatbilstībām būvniecības prasībām, ekspluatācijā tiktu pieņemtas "Z-torņu" augstceltnes.

Vircavs paziņoja, ka ēkām būtu nepieciešama visaptveroša nesošo konstrukciju ekspertīze, jo 13 gadus ilgušajā būvniecības procesā 15 reizes ir mainījušies būvniecības dalībnieki un daudzu nesošo konstrukciju dokumentācija ir vienkārši pazudusi.

Tikmēr mērs pauda bažas par kopumā būvvaldē notiekošajiem procesiem, sevišķi, saistībā ar "Z-Towersu" projektu. Paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.

Īsi pēc tam Vircavs paņēma slimības lapu.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu