Tallinā daudzdzīvokļu namā paniku izraisa ziņa par izbēgušu pitonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Pitons, ilustratīvs foto.
Pitons, ilustratīvs foto. Foto: PICHI CHUANG / REUTERS

Kādā Tallinas daudzdzīvokļu namā pagājušajā nedēļā paniku izraisījusi ziņa, ka vienai no mājas iedzīvotājām pazudis dzīvoklī turēts pitons.

Par jaunas karaliskā pitona mātītes pazušanu tika paziņots Igaunijas galvaspilsētas pašvaldības policijai, bet kaimiņu satraukums rimās tikai pēc septiņām stundām, kad pati pitona saimniece savu mājas mīluli atrada paslēpušos zem gultas saritinātā paklājā.

Tomēr pārējie mājas iedzīvotāji lūdza policiju pārbaudīt, kādos apstākļos šai dzīvoklī tiek turēti dzīvnieki - divas čūskas un trīs suņi. Izrādījās, ka pitons no saimnieces terārija pazudis, kad viņa pēc barošanas reizes nav pienācīgi aizvērusi durtiņas.

Kā izteicies Tallinas Ziemeļu rajona pašvaldības policijas galvenais inspektors Pāvels Boicovs, viņam radies iespaids, ka pitona īpašniece nav pilnībā aptvērusi incidenta nopietnību.

"Saimniece skaidro, ka tā esot neliela, tikko četrus mēnešus veca un metru gara čūska, pēc dabas klusa un mīlīga. Kad saimniece skatās televizoru, pitons mēdzot aptīties viņai ap roku, un tā āda esot zīdaini maiga un nomierinoša," viņš stāstījis. "Runādama par pārējiem mājas iedzīvotājiem, viņa apgalvo, ka tā esot bijusi provokācija un atriebība par kaut kādiem pagātnes konfliktiem, un brīnās, kādēļ kaimiņi tādu sīkumu dēļ vispār traucējuši policiju."

Boicovs konsultējies ar pieredzējušu čūsku pazinēju, kurš pastāstījis, ka karaliskie pitoni nemēdz peldēt, tādēļ nevar pa kanalizācijas caurulēm iekļūt, piemēram, kaimiņu dzīvokļa tualetes podā, toties pastāv iespēja, ka pitons var pārvietoties pa ventilācijas šahtām un tādā gadījumā kaimiņu bažas jau izrādītos pilnīgi pamatotas. Ceļā sastaptu kaķi vai kāmi pitons varētu uzskatīt par medījumu, bet, ja šāda čūska ir izmēros liela, tā varētu būt bīstama arī mazam bērnam. Pitons gan nav indīgs, bet retos gadījumos tas izbīlī varētu arī iekost, un visu minēto iemeslu dēļ ļaut pitonam brīvi lodāt pa dzīvokli nebūtu vēlams, skaidrojis eksperts.

Ar situāciju pitona saimnieces dzīvoklī tuvākajā laikā gatavojas iepazīties arī Igaunijas Pārtikas un veterinārijas pārvaldes speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu