SEB palielina "Depo" piešķirto overdraftu par 10 miljoniem eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

"SEB banka" palielinājusi būvmateriālu un mājsaimniecības preču tirgotājam "Depo Diy" piešķirto overdraftu par 10 miljoniem eiro - līdz 60 miljoniem eiro, aģentūrai LETA pavēstīja bankas uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja Ieva Bethere.

Viņa norādīja, ka uzņēmums iegūto aizdevumu plāno izmantot apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, lai attīstītu veikalu "Depo" tīklu Baltijā.

Bethere arī atzīmēja, ka uzņēmums pēdējo triju gadu laikā ir paplašinājis darbību Lietuvā, tādējādi būtiski audzējot apgrozījumu, kā arī līdz gada beigām plāno atvērt jaunu "Depo" veikalu Igaunijā.

"Uzņēmums pēdējo triju gadu laikā ir sasniedzis iespaidīgus izaugsmes tempus, atverot piecus jaunus veikalus Lietuvā un plānojot atvērt jaunu veikalu Igaunijā, tādējādi ieliekot stabilus pamatus turpmākai izaugsmei Baltijas tirgū," pauda "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts.

Savukārt "Depo Diy" valdes locekle Vera Matisone atzīmēja, ka sadarbība ar banku ļauj uzņēmumam veiksmīgāk plānot investīcijas un naudas plūsmu "Depo" veikalu-noliktavu tīkla paplašināšanai Baltijā.

Jau vēstīts, ka "Depo DIY" koncerns 2019.gadā strādāja ar 277,655 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 5,7% un bija 10,711 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2004.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 7,501 miljons eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "DMT Pluss", bet patiesais labuma guvējs ir Andris Kozlovskis. "Depo DIY" pārvalda 14 "Depo" veikalus-noliktavas Latvijā un Lietuvā.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu