Jūrmalas centrā taps grezna luksusa viesnīca

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Globāls viesnīcu zīmols ir iecerējis būvēt un atvērt jaunu piecu zvaigžņu viesnīcu Jūrmalas centrālajā daļā, Dzintaros.

Pēdējos gados ir būtiski mainījušās nekustamo īpašumu attīstības tendences Jūrmalā - ja kādreiz investori un attīstītāji uz kūrortpilsētu skatījās kā ekskluzīvu dzīvokļu segmentu, tad tagad šo pilsētu uzlūko no viesnīcu projektu attīstības perspektīvas.  

Uzņēmums „Baltic Sotheby’s International Realty” ir fiksējis vairākus izaicinājumus jaunu viesnīcu atvēršanai kūrortpilsētā. Viesnīcu attīstītāji meklē prāvus zemesgabalus – virs 3000 m2  - pieprasītākajās Jūrmalas vietās: Dzintaros, Majoros, Lielupē, bet ir diezgan grūti atrast šādus zemesgabalus, lai no „nulles” jeb skices idejas attīstītu viesnīcu projektu. Daudziem atbilstošiem zemesgabaliem nav viesnīcas biznesam atbilstoša izmantošanas funkcija.

Foto: Publicitātes foto

Nupat kāds globāli zināms viesnīcu zīmols ir atradis un iegādājies zemesgabalu Turaidas ielā 10/12 - pilsētas aktīvākajā tūrisma zonā ar dzīvāko gājēju satiksmi (līdzās ir Jomas iela, Dzintaru koncertzāle). Lai gan Turaidas ielā noteiktais funkcionālais zonējums pieļauj zemesgabalā izvietot viesu izmitināšanas objektus, tomēr lokālplānojums paredz attīstīt vien divarpus stāvu augstu ēku.

Starptautiskiem viesnīcu operatoriem, kuriem ir ķēdes viesnīcas pasaulē, kas atbilst 4 un 5 zvaigžņu kvalitātei, ir savi standarti, kādai jābūt viesnīcai - lai tā būtu rentabla, numuriņu skaitam būtu jābūt vismaz 150 līdz 200 apartamentiem. Jūrmalā viesmīlības biznesam ir izteikta sezonalitāte, tādēļ viesnīcas funkcija būtu jāpapildina ar citiem pakalpojumiem, ko izmantot nesezonā: SPA piedāvājums, konferenču zāle, restorāni un izklaides zonas. Daudzi klienti vēlas piepulcināt arī medicīnas funkciju. Šādas prasības gan nozīmē, ka iecerēto viesnīcu nav iespējams izveidot starptautiskiem standartiem atbilstošu.

Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka iepriekš, kad bija aktīvs dzīvokļu tirgus, ir pieredzēti gadījumi, kad iecerētās viesnīcas pārtapa dzīvokļos. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu