Vairāku valstu atraidītais ASV kruīza kuģis sasniedzis Kambodžas krastu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV kruīza kuģis "Westerdam"
ASV kruīza kuģis "Westerdam" Foto: Reuters/ScanPix

ASV kruīza kuģis "Westerdam", kuram vairākas Āzijas ostas bija atteikušas iespēju piestāt bažās par pasažieru iespējamo inficēšanos ar jauno Ķīnas koronavīrusu, ceturtdien sasniedzis Kambodžas krastu, satrauktajiem pasažieriem paužot cerību, ka viņu nedienām drīz būs pienācis gals.

Bija paredzēts, ka "Westerdam" vizinās 1455 pasažierus kruīza braucienā pa Āzijas austrumu ūdeņiem, ceļojumu sākot 1.februārī Honkongā un noslēdzot sestdien Jokohamā, Japānā.

Tomēr bažās par koronavīrusa uzliesmojumu, kas Ķīnā prasījis vairāk nekā 1300 dzīvību, Japāna, Guama, Filipīnas, Taizeme un Taivāna liedza kuģim piestāt savās ostās.

Kuģa īpašnieku uzņēmums "Holland America" uzstāja, uz kuģa neviens cilvēks nav inficēts ar koronavīrusu, un Kambodža trešdien pavēstīja, ka kuģis varēs piestāt Sianukvilas ostā.

Ceturtdienas rītā "Westerdam" parādījās pie apvāršņa Kambodžas piekrastē.

"Saulei lecot virs Kambodžas, pirmo reizi redzam sauszemi no "Westerdam" klāja," tviterī ierakstījusi pasažiere Kristina Kērbija.

Ārsti veic pasažieru pārbaudes, pavēstīja transporta ministrs Suns Čanthols, piebilstot, ka uz kuģa 20 cilvēki ir saslimuši.

Viņu analīžu paraugi tiks nosūtīti uz Pastēra institūtu, lai pārbaudītu, vai šie pasažieri nav inficējušies ar vīrusu.

"Viņiem patiesībā nav vīrusa "COVID-19" simptomu. Mēs tikai vēlamies gūt pilnīgu pārliecību, ka viss ir kārtībā," ministrs sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Pašā Kambodžā līdz šim apstiprināts viens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu