Koronavīrusa gūstā: uz Japānas kuģa saslimis katrs astotais pasažieris (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Uz kruīza kuģa "Diamond Princess", kas piestājis Japānas piekrastē, jaunais koronavīruss konstatēts vēl 99 cilvēkiem, pirmdien vēsta Japānas mediji, atsaucoties uz veselības ministrijas datiem.

Līdz ar to kopējais cilvēku skaits, kuriem uz "Diamond Princess" konstatēts koronavīruss "Covid-19", pieaudzis līdz 454.

Nav skaidrs, vai šajos datos iekļauti tie 14 ASV pilsoņi, kuriem arī tika konstatēts koronavīruss, bet kuriem tika dota atļauja ar evakuācijas lidmašīnām doties uz dzimteni.

"Diamond Princess" pasažieri un apkalpes locekļi ir otra lielākā inficēto grupa ārpus koronavīrusa uzliesmojuma epicentra Ķīnā.

Pašā Japānas teritorijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 65. Varasiestādes brīdina, ka sākas uzliesmojuma "jauna fāze", un mudina cilvēkus izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz ļaužu.

Svētdien atliktas publiskas svinības par godu imperatora dzimšanas dienai, bet 1.martā plānotā Tokijas maratona rīkotāji apsver iespēju atcelt sacensību amatieru daļu.

Japāna "Diamond Princess" noteica karantīnu pēc tam, kad kādam no bijušajiem pasažieriem bija diagnosticēts "Covid-19".

Pasažieriem kopš 5.februāra pamatā jāuzturas kajītēs, tomēr ik pa laikam viņi var iziet uz klāja, apvilkuši sejas maskas.

Karantīnas periods beigsies trešdien, bet daudzas valstis apņēmušās repatriēt savus pilsoņus, parādoties ziņām par straujo inficēto skaita pieaugumu.

ASV bija pirmās, kas no kruīza kuģa evakuēja savus pilsoņus, bet arī Austrālija, Kanāda, Itālija un Honkonga apliecinājušas, ka grasās repatriēt savus pilsoņus.

Uz kuģa ir 3700 pasažieri un apkalpes locekļi no vairāk nekā 50 valstīm un reģioniem.

Mirušo skaits koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojumā Ķīnā pieaudzis par 105 cilvēkiem un sasniedzis 1770, pirmdien paziņoja Ķīnas varasiestādes. 

Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 2048 jauni inficēšanās gadījumi, kopējam inficēto skaitam kopš epidēmijas sākuma pagājušā gada decembrī visā kontinentālajā Ķīnā sasniedzot 70 548.

Tajā pašā laikā 10 844 pacienti, kas bijuši inficēti ar "Covid-19", ir izveseļojušies un izrakstīti no slimnīcām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu