Jau šodien Rīgas domē uz pirmo sēdi sanāks pagaidu administrācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien plkst.16 Rīgas domes Portretu zālē uz pirmo ārkārtas sēdi sanāks Rīgas domes pagaidu administrācija, informēja pašvaldībā.

Administrācija vadīs Rīgas pilsētas pašvaldības darbu līdz jaunievēlētās Rīgas domes pirmajai sēdei.

Ārkārtas sēdē plānots pieņemt pagaidu nolikumu, uzklausīt Rīgas domes struktūrvienību vadītājus un spriest par situācijas izvērtējumu, lai risinātu aktuālos jautājumus.

Pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs līdz ārkārtas vēlēšanām būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, vadītāja vietnieks būs Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš, bet administrācijas locekļa amatā strādās Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Pagaidu administrācija pildīs normatīvajos aktos paredzētās vietējās pašvaldības domes funkcijas un nodrošinās pašvaldības institūciju darba nepārtrauktību, kā arī finansiālo un saimniecisko darbību.

Tās kompetencē būs lemt par domes autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu īstenošanu un par kārtību, kādā nodrošina pašvaldībai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. 

Pagaidu administrācijas vadītājs pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus, bet viņa vietnieks veiks vicemēra pienākumus.

Atsevišķu pašvaldības funkciju pildīšanai pagaidu administrācija var izveidot komisijas, darba grupas, ekspertu padomes, kuru darbībā var pieaicināt pašvaldības administrācijas dalībniekus, speciālistus, ekspertus, kā arī iedzīvotājus.

Kā ziņots, šodien stājas spēkā Saeimas pieņemtais Rīgas domes atlaišanas likums, līdz ar to darbu ir beidzis līdzšinējais Rīgas domes sasaukums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu