Igaunijā konstatēts pirmais koronavīrusa gadījums (52)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdienas vakarā Igaunijā konstatēts pirmais jaunā koronavīrusa "Covid-19" gadījums, ceturtdienas rītā paziņoja sociālo lietu ministrs Tanels Kīks. Saslimušais cilvēks ar autobusu ieradies no Rīgas.

"Runa ir par Igaunijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuram nav Igaunijas pilsonības un kurš ieradās valstī trešdienas vakarā," raidorganizācijai ERR pavēstīja Kīks.

Pēc viņa teiktā, saslimušais ir Irānas pilsonis, kurš ieradies Igaunijā no savas dzimtenes, un viņš ievietots slimnīcā.

"Dienas gaitā par šo gadījumus būs papildu informācija," sacīja Kīks.

Kīks sacījis, ka

Irānas pilsonis esot ieradies Igaunijā ar autobusu no Rīgas,

ziņo raidorganizācija ERR.

Viņš esot saņēmis ziņu, ka kāds radinieks Irānā saslimis ar koronavīrusu. Viņš uzreiz no Tallinas autoostas esot izsaucis ātro palīdzību, ceturtdien preses konferencē atklāja Igaunijas Veselības departamenta pārstāve Merike Jirilo.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta informācijas, kopā ar inficēto Irānas pilsoni autobusā braukusi viņa meita.

Savukārt Igaunijas portāls "Delfi" vēsta, ka inficētais Irānas pilsonis ielidojis Rīgā no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas vakar ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Inficētais vīrietis pašlaik izolēts slimnīcā, lai nepieļautu tālāku vīrusa izplatīšanos, sacīja Kīks. Saskaņā ar Veselības inspekcijas sniegto informāciju, vīrietis atrodas slimnīcā Tallinā.

Igaunijas mediji ziņo, ka atbildīgās iestādes sazinājušās ar visiem autobusa pasažieriem, kuri no Rīgas uz Tallinu brauca kopā ar saslimušo vīrieti.

Uzņēmums "Lux Express" atklājusi, ka vīrietis plkst.14.00 ar autobusu izbrauca no Rīgas uz Tallinu. Galapunktā viņš nonāca plkst.18.30. Uz konkrēto reisu esot pārdotas 24 biļetes, un "Lux Express" pasažieru informāciju esot nodevis Igaunijas Veselības inspekcijai. Diviem darbiniekiem, kuri apkalpoja reisu, piešķirtas brīvdienas inkubācijas perioda garumā.

Autobuss trešdien pēc ierašanās Tallinā tika iztīrīts un plkst.21.30 turpināja ceļu uz Sanktpēterburgu. Piesardzības dēļ autobuss tiks uz laiku izņemts no aprites, lai dezinficētu tā salonu.

Igaunijas veselības dienesti turpmākās 14 dienas sekos pārējo pasažieru un apkalpes locekļu veselībai. Pagaidām viņiem ieteikts neiziet no mājām un izvairīties no socializēšanās.

Kīks piebilda, ka pašlaik Igaunijā nav plānu noteikt karantīnu koronavīrusa gadījumos.

Ceturtdien Igaunijas mediji ziņoja, ka ap plkst.12.15 no policijas pārvaldes Tallinā ar ātro palīdzību esot aizvests kāds ārvalstnieks, jo bijušas aizdomas par saslimšanu ar jauno koronavīrusu. Birojs uz laiku slēgts, kamēr tiek veikta telpu dezinfekcija. 

Latvijā pašlaik inficēšanās gadījumi nav konstatēti.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no trešdienas līdz ceturtdienas rītam devies 19 izsaukumos pie pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu "Covid-19", taču 16 gadījumos saslimšana nav apstiprinājusies, bet trīs paraugi vēl gaida rezultātu, liecina NMPD vadītājas Lienes Cipules ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter". 

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka kopš 29.janvāra Latvijā veikti 42 laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19", tostarp 13 gadījumos pārbaudīti bērni. 41 paraugs bijis negatīvs, bet citi vēl gaida izmeklējuma rezultātu. 

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu