Koronavīruss Igaunijā: sniegta informācija par autobusu, kurā no Rīgas izbrauca saslimušais (10)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijā apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu "Covid-19". Saslimušais ir Irānas pilsonis, kurš trešdien ielidoja Rīgā un drīz pēc tam ar autobusu devās uz Tallinu.

Medijos izskanējis, ka Irānas pilsonis, kurš ir Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs, ielidojis Rīgā no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas vakar ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Autobusu kompānija "Lux Express" portālam "Postimees" apstiprinājusi, ka vīrietis ceļojis ar autobusu Rīga-Tallina, kas trešdien plkst.14.00 izbrauca no Rīgas autoostas.

Plkst.18.30 autobuss pienāca Tallinā. Igaunijas Veselības departamenta pārstāve Merike Jirilo apstiprināja, ka vīrietis Tallinas autoostā esot izsaucis ātro palīdzību un ticis nogādāts slimnīcā.

"Informāciju par to, ka [pirmais ar "Covid-19" inficētais cilvēks Igaunijā] ir mūsu pasažieris, saņēmām šodien plkst.9.30," norāda "Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs. Uzņēmums sadarbojas ar Igaunijas Veselības departamentu.

"Lux Express" uz konkrēto reisu bija pārdevis 24 biļetes. Kompānija Igaunijas iestādēm nodevusi informāciju par visiem pasažieriem, ar kuriem Veselības departaments jau esot sazinājies.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta informācijas, kopā ar inficēto Irānas pilsoni autobusā braukusi viņa meita.

Visu pasažieru veselības stāvoklim tiks sekots 14 dienas.

Autobuss pēc apstāšanās Tallinā tika iztīrīts un turpināja ceļu uz Sanktpēterburgu. Lai arī maz ticams, ka inficēšanās iespējama bez atrašanās slimības nēsātāja tuvumā, autobusu plānots uz laiku izņemt no aprites, lai dezinficētu tā salonu.

"Lux Express" atgriezīs naudu tiem klientiem, kuri iegādājušies biļetes uz tuvākajās dienās plānotajiem reisiem, bet vairs nevēlas tos izmantot.

Latvijā pašlaik inficēšanās gadījumi nav konstatēti.

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patlaban no Igaunijas kolēģiem gaida sīkāku informāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa slimnieku.

"Tiks uzrunāts katrs pasažieris, ja autobusā būs Latvijas pilsoņi, Igaunijas kolēģi sniegs informāciju Latvijai," informē SPKC. Centrā norāda, ka patlaban tiek strādāts ar kompetentām institūcijām, lai veidotu iespējamo kontaktpersonu sarakstu Latvijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no trešdienas līdz ceturtdienas rītam devies 19 izsaukumos pie pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu "Covid-19", taču 16 gadījumos saslimšana nav apstiprinājusies, bet trīs paraugi vēl gaida rezultātu.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka kopš 29.janvāra Latvijā veikti 42 laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19", tostarp 13 gadījumos pārbaudīti bērni. 41 paraugs bijis negatīvs, bet citi vēl gaida izmeklējuma rezultātu. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu