"Cert.lv": Problēmas SPKC mājaslapā radās palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Datora klaviatūra.
Datora klaviatūra. Foto: Ieva Lūka/LETA

Problēmas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā radās periodiski nepietiekamas veiktspējas dēļ, ko izraisīja palielinātais mājaslapas apmeklējumu skaits, teica "Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Iepriekš SPKC mikroblogošanas vietnē vēstīja, ka centra mājaslapa piedzīvojusi kiberuzbrukumu.

Teivāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Cert.lv" sadarbībā ar SPKC tīmekļa vietnes uzturētāju veica situācijas analīzi, kuras rezultātā apkopotā tehniskā informācija nesatur uzbrukuma pazīmes, bet liecina par periodiski nepietiekamu veiktspēju, kas radusies palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā.

"Cert.lv" ir sniedzis ieteikumus SPKC situācijas uzlabošanai, pastāstīja "Cert.lv" vadītājas vietnieks.

Jau ziņots, SPKC mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja, ka centra mājaslapa piedzīvojusi kiberuzbrukumu, bet "atbildīgie dienesti strādā, lai to novērstu". Ņemot vērā minēto, SPKC aicināja iedzīvotājus nepieciešamo informāciju meklēt SPKC sociālo tīklu kontos.

SPKC mājaslapā pēdējās dienās cita starpā tika publicēta aktuālā informācija par to, kā rīkoties, lai izvairītos no inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu