Kratīšanas laikā atsavināti 145 grami amfetamīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Piektdien, 28. februārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kārtības policijas pārvaldes un Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā nonāca automašīna, kura aizdomīgi manevrēja pa Rīgas ielām.

Likumsargi aicināja aizdomīgā transportlīdzekļa vadītāju apstāties, taču automašīnas vadītājs sāka bēgšanu. Aizturēšanas procesā tika iesaistītas vairākas policijas ekipāžas.

Bēgšanas laikā viens no automašīnā esošajiem pasažieriem pa logu izmeta mugursomu, kuru vēlāk policijas darbinieki atrada un tajā konstatēja narkotisko vielu – amfetamīnu.

Veicot personu pārmeklēšanu, kā arī kratīšanu automašīnā un personu dzīvesvietās, kopā tika izņemti 145 grami amfetamīna.

Policisti Ķengaragā aizturēja divas personas – 1994. gadā dzimušu ārvalstu pilsoni, pie kura atrada viltotu identifikācijas karti (ID), un 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš jau ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu