Vācija un Krievija aizliedz medicīnisko masku eksportu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pasaulē nerimstot satraukumam par jaunā koronavīrusa uzliesmojumu, Vācija un Krievija trešdien paziņoja, ka aizliedz medicīnisko masku un citu aizsarglīdzekļu eksportu, lai nodrošinātu, ka šie līdzekļi ir pietiekamā daudzumā pašu valstīs.

Vācijas Iekšlietu ministrija trešdien pavēstīja, ka tā aizliedz medicīnisko aizsardzības līdzekļu, arī masku un cimdu eksportu, lai nodrošinātu, ka pašu valstī šīs preces ir pietiekamā daudzumā, strādājot koronavīrusa uzliesmojuma apstākļos.

Ministrija publicējusi rīkojumu, aizliedzot "medicīnisko aizsardzības piederumu (masku, cimdu, aizsargtērpu) eksportu uz ārzemēm".

Izņēmumi var tikt noteikti vien atsevišķos gadījumos, piemēram, "starptautisko misiju" ietvaros, norādīja ministrija.

Krievijas valdība līdz 1.jūnijam aizliegusi no valsts izvest vairākus medicīnisko izstrādājumu un personīgas aizsardzības līdzekļu veidus.

Šāds lēmums pieņemts arī, "lai aizsargātu cilvēku dzīvību un veselību", teikts premjerministra Mihaila Mišustina parakstītajā dokumentā.

Aizliegts izvest halātus, dažādas medicīniskās maskas, dažāda veida cimdus, izturīgas bahilas, respiratorus, aizsargtērpus, kā arī vati, marli, aizsargbrilles un vienreizējās lietošanas tērpus, kas pasargā no bīstamām ķimikālijām.

Uzskaitījumā minēti arī dezinfekcijas un antivīrusa līdzekļi.

Pagaidu aizliegums noteikts, lai koronavīrusa uzliesmojuma apstākļos nepieļautu šo aizsarglīdzekļu deficītu.

Aizliegums neattiecas uz humānās palīdzības piegādēm, kā arī precēm, ko pilsoņi ved uz ārzemēm privātai vai vienreizējai lietošanai.

Visā pasaulē ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" miruši jau vairāk nekā 3100 cilvēku.

Inficēšanās ar "Covid-19" vīrusu konstatēta vairāk nekā 93 000 cilvēku, un vīruss no Ķīnas izplatījies vairāk nekā 60 valstīs.

Jaunākie dati liecina, ka Ķīnā vīrusa izplatība palēninās. Itālija ir "Covid-19" smagāk piemeklētā valsts Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu