Neskatoties uz "Covid-19" izplatību, NATO mācības notiks kā plānots (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz bažām par jaunā koronavīrusa izplatību, NATO militārās mācības notiks kā plānots, piedaloties tūkstošiem karavīru, trešdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

NATO šogad plānotas vairāk nekā 20 militārās mācības, un alianse piedalīsies arī ASV vadītajos manevros "Defender 2020", kuru ietvaros Eiropā no ASV ieradīsies 20 000 karavīru.

Stoltenbergs sacīja, ka NATO gatavo plānus nozīmīga "Covid-19" vīrusa uzliesmojuma gadījumam, bet pagaidām militārās mācības notiks kā paredzēts.

Mēs, protams, ļoti uzmanīgi novērojam un sekojam līdzi situācijai, jo tam potenciāli var būt sekas arī NATO," intervijā sacīja Stoltenbergs, kurš Zagrebā piedalījās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmē.

"Mācības netiks atceltas, bet mēs to izvērtēsim, situācijai attīstoties. Mēs esam gatavi pastiprināt centienus un pastiprināt pasākumus, ko mēs īstenojam," viņš piebilda.

Itālijā, kura ir "Covid-19" smagāk skartā valsts Eiropā, pašreiz notiek NATO zemūdeņu mācības "Dynamic Manta", kurās piedalās desmit valstis.

Itālijā ar "Covid-19" inficējušies vairāk nekā 3000 cilvēku un vairāk nekā 100 ir miruši.

Itālijā svētdien sāksies arī elektroniskās karadarbības mācības, kas ilgs piecas dienas.

Stoltenbergs sacīja, ka apmeklētāju piekļuve NATO ēkai Briselē ir ierobežota, un armiju komandieriem doti padomi, kā ierobežot "Covid-19" izplatību.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu