"Boeing" jaunais vadītājs nosauc vainīgo "Boeing 737 MAX" problēmās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" jaunais vadītājs Deivids Kalhūns ceturtdien publiskotā intervijā pie aviolaineru "737 MAX" problēmām vaino viņa priekšgājēju Denisu Mjulenbergu.

Kalhūns, kurš līdz šim bija "Boeing" uzraudzības padomes priekšsēdētājs, bet 13.janvārī stājās uzņēmuma vadītāja amatā, intervijā laikrakstam "New York Times" sacīja, ka problēmas kompānijā ir vēl lielākas, nekā viņš bija gaidījis.

"Problēmas ir lielākas, nekā es spēju iedomāties. Un tas liecina par mūsu vadības vājībām," norāda Kalhūns.

Viņš uzskata, ka Mjulenbergs "Boeing" lidmašīnu ražošanas apjomu palielinājis pārāk strauji.

"Es nekad nezināšu, kas motivēja Denisu, vai tā bija akcijas cena, kas turpināja palielināties, vai vienkārši vēlme pārspēt konkurentus," sacīja Kalhūns.

Krīze "Boeing" sākās pērn martā, kad tika pārtraukta lidmašīnu "Boeing 737 MAX" izmantošana visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās.

Šo problēmu dēļ "Boeing" pērn strādāja ar 636 miljonu dolāru zaudējumiem, tādējādi reģistrējot pirmos gada zaudējumus kopš 1997.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu