Karantīnas ēnā: vai koronavīruss var izplatīties daudzdzīvokļu ēkā? (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Izplatoties koronavīrusam, patlaban it visur ir manāmi dažādi ieteikumi, kā pasargāt sevi no slimības un kādi drošības pasākumi jāveic, lai neaplipinātu citus, ja arī gadījies noķert vīrusu. Taču kā ir ar daudzdzīvokļu namu, kurā karantīnā atrodas koronavīrusa slimnieks?

Kāds noraizējies Igaunijas iedzīvotājs ir vērsies Igaunijas Dzīvokļu kooperatīvu asociācijā ar bažām par savu kaimiņu, kas ir sasirdzis ar koronavīrusu un atrodas karantīnā savā dzīvoklī, daudzdzīvokļu namā, vēsta portāls "Postimees".

Pēdējās nedēļās koronavīruss ir skāris arī Baltijas valstis, kas ir radījis bailes daudziem, kā arī raisījis jautājumus, vai vīruss var iekļūt ventilācijas sistēmā un apdraudēt kaimiņus. Igaunijas Veselības pārvalde apstiprina, ka COVID-19 neizplatās pa ventilācijas sistēmu. Tomēr, ja ir zināms, ka daudzdzīvokļu namā vairāki cilvēki ir inficēti ne tikai ar koronavīrusu, bet ar kādu citu vīrusu, piemēram, gripu, ieteicams izvairīties no iedzīvotāju kopsapulcēm vai, ja tās ir neizbēgamas un obligātas, pulcēties svaigā gaisā - laika apstākļi ik dienas uzlabojas.    

Slimības uzliesmojuma laikā ikvienam ir nepieciešams rūpēties par savu higiēnu un uzturēt māju tīru. Šķaudīšanas un klepošanas gadījumā aizsedz muti ar papīra dvieli vai salveti un pēc tam izmet to atkritumu maisā vai tvertnē. Rūpīgi mazgā rokas un vēdini telpas. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu